Fysioterapeuter i Juelsminde er pressede: Kühnau afviser ekstra ydernummer

Der er ikke udsigt til flere ydernumre i Region Midtjylland. Tværtimod er der politisk enighed om at bringe serviceniveauet ned på landsgennemsnittet, meddeler regionsrådsformand Anders Kühnau. Arkivfoto: Axel Schütt

Fysioterapeuter i Juelsminde er pressede: Kühnau afviser ekstra ydernummer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionsrådsformand kommer ikke pressede fysioterapeuter til undsætning. Serviceniveauet i Region Midtjylland skal tværtimod bringes ned, siger han.

Juelsminde: Fysioterapeuterne i Juelsminde skal ikke gøre sig forhåbninger om et ekstra ydernummer, for ydernummer-situationen i Hedensted Kommune er slet ikke så dårlig endda.

Sådan lyder vurderingen fra regionsrådsformand Anders Kühnau (A), efter Horsens Folkeblad har bragt historien om, at Klinik for Fysioterapi i Juelsminde i årevis har lidt under og fortsat lider under lange ventelister til behandling inden for sygesikring.

- Hedensted Kommune ligger nogenlunde på niveau med gennemsnittet i Region Midtjylland, og generelt har Region Midtjylland et højere udgiftsniveau til fysioterapi end andre regioner. Så i forhold til serviceniveauet ligger vi over niveau i vores region, siger Anders Kühnau.

Af samme årsag er der ingen grund til at sætte næsen op efter et ekstra ydernummer. Tværtimod.

- I forhold til praksisplanen, der skal vedtages her i 2019, er vi enige om at bringe niveauet i Region Midtjylland ned på landsgennemsnittet, siger Anders Kühnau.

Det betyder dog ikke, understreger regionsrådsformanden, at der nødvendigvis skal inddrages ydernumre.

Overordnet mener jeg ikke, at borgerne i Hedensted Kommune er dårligere stillet end andre, men at kommunen ikke tilbyder vederlagsfri fysioterapi, kan lægge ekstra pres på de private behandlere.
Anders Kühnau

Ekstra pres på private behandlere

11 af 19 af kommunerne i Region Midtjylland tilbyder vederlagsfri fysioterapi, det vil sige gratis fysioterapi for borgere med visse diagnoser. Det gør sig ikke gældende i Hedensted Kommune, og det kan ifølge Anders Kühnau være en årsag til, at der er lang venteliste hos Klinik for Fysioterapi i Juelsminde.

- Overordnet mener jeg ikke, at borgerne i Hedensted Kommune er dårligere stillet end andre, men at kommunen ikke tilbyder vederlagsfri fysioterapi, kan lægge ekstra pres på de private behandlere, siger han.

Anders Kühnau har dog svært ved at vurdere, om ventelisten til fysioterapi er længere i Juelsminde end andre steder.

- Vi må konstatere, at ingen af klinikkerne i Hedensted Kommune har opdateret deres ventelister på sundhed.dk, som de skal ifølge loven. Derfor har jeg ikke noget billede af, om der er korte eller lange ventetider i Hedensted Kommune. Så de kunne de starte med at angive deres ventetider på sundhed.dk, siger regionsrådsformanden.

Fysioterapeuter i Juelsminde er pressede: Kühnau afviser ekstra ydernummer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce