Fuld fart på befolkningstilvæksten: To vuggestuer mangler plads

Der er fuldt fart over feltet for vuggestuebørnene i Børnehusene Tippen og Lille Dalby. Faktisk så meget, at der nu skal rykkes rundt for at finde plads til dem alle. Arkivfoto: Martin Ravn

Fuld fart på befolkningstilvæksten: To vuggestuer mangler plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er luksusproblemer i Hedensted og Løsning, hvor vuggestuerne i henholdsvis Lille Dalby og Tippen nu rokerer rundt for at kunne følge med efterspørgslen.

Hedensted/Løsning: - Det er dejligt at have de problemer.

Udvalgsformand Ole Vind (V) hænger bestemt ikke med mundvigen oven på den seneste udfordring, der landede hos udvalget for læring.

I øjeblikket er der nemlig behov for flere vuggestuepladser i både Børnehuset Lille Dalby i Hedensted og Børnehuset Tippen i Løsning. Begge kan populært sagt melde fuldt booket, så selvom det fortsat er muligt at få passet poderne andre steder inden for skoledistriktet, er der behov for flere pladser.

På kort sigt lyder løsningen, at administration og personalefaciliteter i Lille Dalby flyttes til en ny pavillon, mens børnene i Tippens specialtilbud - hvoraf flere i forvejen er visiteret fra andre byer - flyttes til stordagplejen Hurlumhejhuset i Hedensted. For begges vuggestuer betyder det, at manøvren åbner op for 10 nye pladser.

- Intensiteten i hvor mange tilflyttere, der har valgt vuggetuen i stedet for dagplejen, er kommet en smule bag på os. Men når vi politisk har sagt, at forældrenes ønsker skal styre udviklingen i de områder, må vi også tilpasse mulighederne efter det. Vi overholder naturligvis vores pasningsgaranti uanset, men vi vil gerne gå skridtet videre og hele tiden kunne tilbyde forældrene præcis, hvad de ønsker, siger Ole Vind.

Den officielle beslutning er truffet, men han kan på nuværende tidspunkt ikke give et estimat på, hvornår de i alt 20 nye vuggestueplader kan tages i brug.

For specialbørn handler det først og fremmest om pædagogikken og kompetencerne, og derfor giver det god mening at samle dem i Hedensted.
Ole Vind (V), formand, udvalget for læring

Kigger nærmere på fremtiden

På samme måde er det for tidligt at sige, hvad den langsigtede løsning på udfordringerne bliver.

Særligt i området omkring Børnehuset Lille Dalby forventes der eksempelvis de kommende år en massiv tilflytning med dertilhørende pasningstrængsel. Og også andre institutioner kan i skrivende stund forvente flere kunder.

- Efter faldende børnetal under krisen har det nu stabiliseret sig, men det er ulige fordelt i skoledistrikterne, så det er gennem et længere træk, vi skal vride hjernen. Det er problemstillinger, vi er i fuld gang med at finde løsninger på, men det er ikke noget, vi er klar til at diskutere offentligt endnu, siger Ole Vind.

Udgifterne til de to midlertidige løsninger finansieres via seneste års overførte midler i udvalget.

Fuld fart på befolkningstilvæksten: To vuggestuer mangler plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce