Fra barsel til chef: Trine fandt sit drømmejob

Trine Tambo blev lige inden sommerferien ansat som leder på plejecentrene i Løsning og Øster Snede, hvor der er godt 50 ansatte. Foto: Michael Svenningsen

Fra barsel til chef: Trine fandt sit drømmejob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

34-årige Trine Tambo er ny områdeleder for Løsning og Øster Snede Plejecenter samt daghjemmet. Det er 11. gang, Løsning Plejecenter skifter leder på 14 år.

Løsning: Det var ikke uden betænkning, Trine Tambo i begyndelsen af året sendte en ansøgning af sted til det ubesatte lederjob på Løsning og Øster Snede Plejecenter. Hun var på det tidspunkt nybagt mor for tredje gang, og første arbejdsdag i det nye job ville blive den dag, hendes yngste søn Casper fyldte seks måneder. Men sådan måtte det være.

- Det var det helt rigtige job for mig. Jeg kender plejecentret i Løsning, fordi jeg har arbejdet her som afløser af flere omgange, og fordi jeg er født og opvokset i Hedensted. Jeg læste til leder lige inden, jeg gik på barsel, og jeg ville gerne ud og prøve kræfter med et lederjob i virkeligheden, siger Trine Tambo, der begyndte i jobbet 19. juni.

Kort tid efter fik sønnen Casper en plads i dagplejen.

- Med mine første to børn var jeg på barsel næsten et år, men der er mere styr på det nu. Og så er det med at slå til, når det rigtige job viser sig. Det er lidt nemmere at skifte job fra barsel, fordi man allerede er væk fra sin arbejdsplads, siger Trine Tambo, der foruden Casper har Caroline på otte og Christian på syv år sammen med sin mand Christopher.

Jeg er født og opvokset i Hedensted, så jeg kendte en del til Løsning Plejecenter i forvejen. Det giver mere ejerskab at være leder sådan et sted end på en stor, ukendt institution i Horsens.
Trine Tambo

Stort netværk i Hedensted

Parret er begge vokset op i Hedensted, og de har i dag både forældre og søskende i byen.

- Det er dejligt og en medvirkende årsag til, at hverdagen hænger sammen. Vi kan altid få en times hjælp, når der er brug for det, siger Trine Tambo, der kun har været væk fra Hedensted, da hun var på højskole og et halvt år i Thailand.

Sin uddannelse til sygeplejerske tog hun i Vejle, og hun har siden arbejdet ni år på kirurgisk afdeling på Horsens Sygehus, de seneste år også med ledelsesopgaver.

- Jeg kan godt lide at sørge for, at alle bliver hørt og føler sig ordentligt behandlet. Jeg tror også, jeg er god til det, og det vil være noget af det, jeg sætter fokus på som leder. Ordentlighed og synlighed, siger Trine Tambo, der i det nye job både er leder på Løsning Plejecenter og daghjem og på det lidt mindre plejecenter i Øster Snede.

Ingen ændringer med det samme

Det er ifølge Trine Tambo to meget forskellige plejecentre med forskellige kulturer. Plejecentret i Øster Snede får næsten alle sine beboere fra lokalområdet, og det betyder, at personalet ofte kender dem i forvejen. Det større Løsning Plejecenter har både kortidspladser og demensafsnit, og så har det en turbulent historie med 11 lederskift de seneste 14 år.

Det vidste Trine Tambo godt, inden hun søgte jobbet, men det var ikke noget, der skræmte hende.

- Jeg har selv været her af flere omgange, og jeg ved godt, at der har været mange skift. Det giver selvfølgelig altid noget tumult, men det er en virkelig god personalegruppe, der er her. De er meget selvkørende og vant til at tage ansvar, siger Trine Tambo, der ikke har tænkt sig at lave store ændringer lige med det samme.

- Jeg tror, der er brug for lidt ro, og så skal personalet lære mig at kende. Der er nogle ting, jeg gerne vil ændre, men det må komme senere, siger hun.

Fra barsel til chef: Trine fandt sit drømmejob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce