Forlod forskning og bedre jordbær til fordel for børn og unge - rektor takker af

Rektor på Vejlefjordskolen holger Daugaard trækker 1. april stikket til sit embede. Nu kalder pensionen og et deltidsjob som redaktør for Adventistkirkens medlemsblad. Foto: Michael Svenningsen

Forlod forskning og bedre jordbær til fordel for børn og unge - rektor takker af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holger Daugaard, rektor ved Vejlefjordskolen gennem det seneste årti, stopper 1. april med et liv som pensionist og et deltidsjob som redaktør i vente.

Daugård: 1. april trækker Holger Daugaard stikket til sit embede som rektor ved Vejlefjordskolen for at gå på pension.

Det sker efter 10 år i spidsen for stedets vuggestue, børnehave, grundskole, efterskole, gymnasium og HF.

- Det er mere interessant at arbejde med at producere bedre mennesker, end det var at arbejde med, hvordan man producerer de mest optimale jordbær, siger Holger Daugaard, der forlod et forskningsjob i daværende Danmarks Jordbrugsforskning til fordel for institutionslivet ved Vejle Fjord.

Fra 1998 til 2001 var han biologilærer på Vejlefjordskolens gymnasium i en deltidsstilling. Han blev tilbudt stillingen af sin nu afdøde kammerat David Dorland, der dengang var rektor på stedet.

Ved siden af kørte han sin forskning og fik med hans forgænger rektor Kay Flinkers virke mulighed for i 2003 at blive fuldtidslærer.

Som rektor har Holger Daugaard været med til at udklække 250 studenter - og omend han nu beskriver sig selv som helt parat til et seniorliv, vil Vejlefjordskolen altid have en særlig plads i hans hjerte, lyder det.

Lad mig sige det sådan, at når jeg gennem tiden har skullet sige farvel til de unge, der forlader os og dimitterer, så har det altid været både vemodigt og med et smil på læben. Og sådan bliver det også for mig nu.
Holger Daugaard

Samme dna

Som Vejlefjordskolens dna er også Holger Daugaard adventist.

Han havde i en ung alder kendskab til og øje for Vejlefjordskolen - her ville han gerne arbejde engang.

- Sådan blev det jo godt nok ikke lige med det samme. For jeg er også biolog af hjertet, men lærte at man kan kombinere tingene og få det hele til at gå op, siger han og smiler.

Undervisningen og rektorgerningen blev hurtigt en hjertesag for den i dag 65-årige herre, der gennem de senere år har delt arbejdsplads med sin fem år yngre hustru, der oprindeligt er uddannet sygeplejerske.

Parret er bosat i Daugård siden 2003 og har sammen to voksne børn.

Op- og nedture

I sit rektorembede har der gennem årene være både udfordringer og glædelige begivenheder - dog langt mest af det sidste, fortæller Holger Daugaard.

Specielt en udfordring for fem år siden havde han gerne været foruden.

Han fortæller:

- Her præsterede vi dårligt i forhold til det psykiske arbejdsmiljø. Det var en personlig hård periode, må jeg indrømme. Men der var kun en ting at gøre - tage fat og få rettet op på tingene. Det lykkedes heldigvis.

Særligt stolt er Holger Daugaard til gengæld over det jubilæumsskrift, han selv tog initiativ til at få udarbejdet i 2015 i forbindelse med skolens 125 års fejring.

Her blev skolens historie nedskrevet, en vigtig pointe for den afgående rektor, som udover at sætte en dyd i at holde sin dør åben for dialog, er et udpræget ordensmenneske med en passion for det skrevne sprog.

Ikke endeligt farvel

Når 1. april inden længe oprinder, er det aftalt, at Holger Daugaard forbliver på skolen som konsulent og underviser frem til sommer.

Når han derefter forlader Vejlefjordskolen, træder han ind i et deltidsjob som pensionist og redaktør for Adventistkirkens medlemsblad.

Og så er der lige det med formidlingen og i det hele taget livet med Vejlefjordskolen ... Hvordan undværer man med ét det i sin hverdag?

- Lad mig sige det sådan, at når jeg gennem tiden har skullet sige farvel til de unge, der forlader os og dimitterer, så har det altid været både vemodigt og med et smil på læben. Og sådan bliver det også for mig nu.

- Jeg ved dog, jeg efterlader en god skole og et godt ledelsesteam og dygtige medarbejdere. Desuden er min erfaring, at jeg møder mange af eleverne - og personalet - rundt omkring i kirkelige sammenhænge. Så det bliver ikke et farvel - snarere et glædeligt på gensyn, siger Holger Daugaard.

Forlod forskning og bedre jordbær til fordel for børn og unge - rektor takker af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce