Fællesskab mellem skoler og børnehaver vinder frem

Ølsted Skole har i en halv snes år haft fælles ledelse med børnehaven på den anden side af vejen. Her ses skoleleder Lars Mikkelsen i forbindelse med indvielsen af et nyt aktivitetsrum sidste år. Foto: Mette Mørk

Fællesskab mellem skoler og børnehaver vinder frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver tredje skoleleder i Hedensted har nu også børnehave-ansvar. Struktur med fælles ledelse mellem skole og børnehave eller børnehave som en del af SFO'en giver især mening i de mindre lokalsamfund.

Hedensted: - Det er en rigtig god idé.

Skoleleder på Ølsted Skole, Lars Mikkelsen, er ikke i tvivl. I en halv snes år har Ølsted Skole og Ølsted Børnehave haft fælles ledelse. En konstellation som skolen i Hedensted Kommune har til fælles med Barrit, Stouby og inden længe Daugård. Dertil kommer, at man i Aale, Ølholm og Korning har en såkaldt USFO-ordning, hvor byens børnehave er en integreret det af skolens SFO.

Alt sammen samarbejder, der i følge Finn Gatten fra Hedensted Kommune giver god mening i de mindre bysamfund, og som i disse år vinder mere og mere frem. Når en skole og børnehave i Hedensted Kommune får fælles ledelse er det ikke noget rådhus-bestemt, men det sker kun på baggrund af et lokalt ønske, understreger Finn Gatten.

- Vi tror på, at vi ikke skal trække noget ned over hovedet på folk, men det er faktisk svært at komme på ulemper ved at have fælles ledelse, lyder det fra Finn Gatten.

Rød tråd

I Ølsted har den fælles ledelse bl.a. været med til at skabe en rød tråd fra børnehave til skole.

- I et lille lokalsamfund som vores giver det god mening at samle alt det, der har med børn at gøre. Ved at have en fælles ledelse bliver båndet mellem børnehave og skole knyttet tættere, og vi kan f.eks. bedre arbejde med de samme indsatser, fortæller Lars Mikkelsen.

Som skoleleder har han det overordnede ansvar for både skole og børnehave, men den daglige ledelse i børnehaven bliver varetaget af børnehaveleder Lone Kjeldsen. Som en del af den fælles ledelse er skole- og børnehavebestyrelse også slået sammen til én. Økonomisk er der dog tale om to forskellige kasser for hhv. børnehave og skole.

- Men det er ikke mere firkantet, end vi, hvis vi på skolen mangler en liter mælk til hjemmekundskab går over og henter den i børnehaven, og hvis de mangler to pakker papirer, så kan de hente det her. Om morgenen møder børnehavebørnene f.eks. også ind i SFO'en, lyder det fra Lars Mikkelsen.

Fællesskab mellem skoler og børnehaver vinder frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce