Druk og larm på skaterbanen: Opsang til unge ser ud til at hjælpe

En fyldt skraldespand fra sommerdagene på skaterbanen ved Rask Mølle - desværre har de unge de seneste måneder ikke været lige så gode til at rydde op efter sig. Arkivfoto: Mette Mørk

Druk og larm på skaterbanen: Opsang til unge ser ud til at hjælpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høj musik og manglende hensyn på Rask Mølles nye skaterbane har fået naboer og forældre til at klage. Nu er en række foreninger gået sammen om at løse problemet.

Rask Mølle: Høj musik, rigelig alkohol og manglende oprydning.

Sådan lyder nogle af de klagepunkter, som naboer til den nye skaterbane i Rask Mølle, har været ude med de seneste måneder.

En enkelt gang har politiet været tilkaldt til banen, der ligger tæt på byens sportsplads og som blev indviet i sommer.

Den megen uro har fået en række foreninger til at mødes for at diskutere, hvordan de kan komme problemerne til livs, og det har resulteret i en opfordring til både de unge og byens øvrige borgere.

- Vi har sendt et brev ud til borgerne i Rask Mølle, hvor vi anbefaler forældrene at tale med deres unge om problemet, og at folk i øvrigt lægger deres gåture forbi skaterbanen for at vise interesse. Alle skal kunne være på banen, og naboerne skal også kunne bo der uden for store gener. Det er ikke et sted, man fester, siger SSP-medarbejder Birgit Fisker.

Det tager en hel landsby at opdrage et barn, siger et gammelt afrikansk ordsprog. Og det, tror jeg, stadig er gældende.
Birgit Fisker
En masse børn var med til at indvie skaterbanen i sommer, og rigtig mange har glæde af den nye
En masse børn var med til at indvie skaterbanen i sommer, og rigtig mange har glæde af den nye "legeplads". Desværre har der i begyndelsen af året været nogle episoder, hvor der ikke er blevet taget hensyn. Arkivfoto: Camilla Bo Krefeld

Slut med høj musik

I brevet har hun skrevet sit telefonnummer med en opfordring om at ringe på alle tider af døgnet, hvis man oplever problemer. Det har ingen imidlertid gjort.

- Det er min fornemmelse, at problemet er på retur, efter vi har fået snakket om det. Det sker af og til rundt om i kommunen, at unge finder et sted, hvor de larmer og fester lidt for meget, men når vi fortæller forældrene om det, så er der mange, der tager aktion, konstaterer Birgit Fisker.

Problemerne på skaterbanen har dels været, at børnene i forskellige aldersgrupper efter nogles mening ikke tager nok hensyn til hinanden, og dels, at der er blevet spillet høj musik både på klubaftener mandag og onsdag og i weekender.

- Vi har talt med de unge i klubben om, at de ikke skal spille høj musik på banen i hverdagene, og det gør de ikke længere. Derudover var det et konstruktivt møde, vi havde med de andre foreninger i klubben, og brevet er blevet positivt modtaget. Nu vil vi selvfølgelig holde lidt ekstra øje, når det bliver forår og godt vejr til udendørs aktiviteter, men jeg tror på, at de unge har forstået budskabet, siger Birgit Fisker.

Brevet er foruden inititiativtagerne til mødet, SSP og Ungdomsskolen, underskrevet af politiet, Rask Mølle Skole, idrætsforeningen, borgerforeningen og folkene bag skaterbanen.

Druk og larm på skaterbanen: Opsang til unge ser ud til at hjælpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce