Dagli'brugsen i Hornsyld skal lukke

Hornsyld: Dagli Brugsen i Hornsyld lukker. Foto: Michael Svenningsen

Dagli'brugsen i Hornsyld skal lukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coop lukker 15 Daglig'Brugsen, der har dårlig økonomi. En af dem er butikken i Hornsyld. - Medarbejderne har knoklet for at få det til at køre, men det var desværre ikke nok, siger kædedirektør.

Hornsyld: Fra 30. juni har Hornsyld ikke længere en Dagli'Brugs.

Dagligvarebutikken på Møllevej bliver sammen med 14 andre butikker rundt om i landet lukket. Årsagen er, at butikkerne i en årrække har givet underskud.

- Butikken i Hornsyld har kæmpet i rigtig mange år for at skabe sund drift på bundlinjen. Men selvom uddeler Jens Scharnweber og personalet har kæmpet, så er det ikke lykkes at knække koden, siger kædedirektør i Coop, Torben B. Andersen.

Sidste år valgte Coop at investere penge i nyt indgangsparti og modernisering af forretningen i Hornsyld, men selvom omsætningen er steget, har det ikke været nok, fortæller Torben B. Andersen.

- Butikken har kørt med underskud i mange år. Min vurdering er, at det skyldes konkurrencen fra Horsens, der er knivskarp. Mange af dem, der bor i Hornsyld arbejder i Horsens. Selvom Spar-købmanden byggede en større butik for nogle år siden lige overfor, så ser jeg konkurrencen fra Horsens som det værste. Da Spar-butikken flyttede fik vi et lille fald i omsætningen, men det hentede vi igen, fortæller Torben B. Andersen.

Det er aldrig rart at lukke butikker. Vi har prøvet rigtig mange ting, og hvis vi ikke havde kæmpet, så var butikken lukket for nogle år siden, men vi har slåsset for den.
Torben B. Andersen, kædedirektør

Vil hjælpe medarbejdere videre

Butikken i Hornsyld har 16-18 ansatte, heraf en stor del deltidsansatte.

- Vi vil selvfølgelig fokusere på at hjælpe de fastansatte, der står i en svær situation, fortæller Torben B. Andersen.

I butikken vil man begynde at sælge ud af varelageret frem mod lukningen. Derefter vil bygningen, der ejes af Coop, blive sat til salg eller leje.

I alt 300 medarbejdere berøres af lukningen af de 15 butikker. Dagli'Brugsen og LokalBrugsen er fortsat Danmarks største kæde af nærbutikker med 315 butikker, heraf fem i Hedensted Kommune. Ingen af de butikker i i fare for at lukke, understreger Torben B. Andersen.

Dagli'brugsen i Hornsyld skal lukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce