Clean i 16 måneder: Nu vil Helle styre lokal grill

Helle Schousboe fra Aale bliver sammen med sin søster Maja MIkkelsen (tv), de faste ansigter på grillen på torvet i Tørring. Hendes mand Svend Schousboe har kun hjulpet til på sidelinjen bl.a. med køb af grillen. Foto: Benny F. Nielsen

Clean i 16 måneder: Nu vil Helle styre lokal grill

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

26-årige Helle Valentin Schousboe fra Aale vil sammen med sin søster skabe en forretning med torvegrillen i Tørring, der bliver omdøbt til "Grilleren".

Tørring: - Det kunne bare være så fedt, hvis vi kunne få det her op at køre.

Helle Valentin Schousboe kigger rundt i grillen på torvet i Tørring.

Sammen med sin mand Svend Valentin Schousboe, der arbejder for en entreprenør, overtog hun for nylig grillen, der de sidste år har haft flere forskellige ejere og kun har været åbent periodisk.

Fra mandag 17. juli er det dog slut med forgæves at kigge ind af de solfilm-beklædte ruder i jagten efter en bid mad. Her sætter Helle Schousboe sammen med sin søster 21-årige Maja Mikkelsen fra Vonge for første gang frituren i gang i håbet om, at der i stor stil skal langes pølser og pomfritter over disken.

At være selvstændig med egen grill lå ellers ikke lige i kortene for Helle Schousboe for blot få år siden. På grund af en omtumlet opvækst og et deraf følgende misbrug, er hun i sine ungdomsår røget ind og ud af en masse uddannelser.

- Men så kom jeg i behandling på Møllen (Afvænnings-center ved Tørring, red.) og nu har jeg været clean i 16 måneder. Jeg er meget åben og ærlig omkring det, fordi jeg er så glad og stolt over, at jeg er kommet ud på den anden side, fortæller Helle Schousboe, der netop har afsluttet grundforløbet som social- og sundhedshjælper.

-Først var det lidt i sjov, at jeg ringede til min søster kl. 23 og spurgte om hun ville passe en grill sammen med mig. Nu glæder jeg mig helt vildt til at se om, vi kan få det op at køre.
Helle Valentin Schousboe, nybagt grill-ejer.

Spontan ide

Hun er dog ikke sikker på, at sosu-arbejdet er noget for hende, så da hun en aften sammen med sin mand Svend så, at grillen i Tørring var til salg, var der ikke langt fra tanke til handling.

- Det passede med, at jeg var færdig med grundforløbet, og at jeg ligesom min søster manglede noget at lave. Jeg vil rigtig gerne holde mig selv i gang, og jeg ser grillen som en kæmpe mulighed for at opnå noget selv. Det kan jo ikke gå værre end galt, konstaterer Helle Schousboe.

Hverken hun eller hendes søster har erfaring som pølsevendere, men efter nogle dages praktik i en grill i pigernes barndomsby Vandel er de nu klar til at åbne grillen. I første omgang bliver åbningstiden fra 11 til 21, og grillmenuen bliver traditionel med pølser, pomfritter, burger, grillkylling, softice osv.

- Vi har valgt at holde os til de mest almindelige ting for at gøre det så enkelt som muligt, men med god kvalitet. Jeg elsker at lave mad og synes også selv, jeg er god til det, fortæller Helle Schousboe.

Stor efterspørgsel

Siden hun overtog grillen, har hun sammen med sin mand og søster haft travlt med at gøre rent og rydde op. Papirarbejdet omkring køb, genforhandling af 10-årig lejekontrakt med kommunen, leverandøraftaler m.m. har hendes mand Svend Schousboe hjulpet til med, men nu, hvor dørene bliver slået op, overlader han ansvaret for den daglige drift til de to søstre.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Det er spændende at få noget til at køre selv, være med fra starten og have indflydelse på alt, hvad der sker i den daglige drift. Der er allerede mange, der har spurgt, om vi havde åbent, når vi har været hernede, så jeg er sikker på, at der er kunder hertil, siger Helle Schousboe.

Clean i 16 måneder: Nu vil Helle styre lokal grill

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce