Bog om Juelsminde Havnefest, målport og luftrifler - se, hvad der blev givet tilskud til i 2018

Wado Karate Academy i Hedensted fik i forbindelse med opstart af foreningen bevilget 3250 kroner fra Udviklingspuljen. Arkivfoto

Bog om Juelsminde Havnefest, målport og luftrifler - se, hvad der blev givet tilskud til i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2018 var der 589.730 kroner i Udviklingspuljen, og forskellige foreninger og kulturtiltag har i løbet af året fået støttekroner derfra.

Hedensted/Juelsminde/Tørring: Ny trampolin, springredskaber og præmieskammel.

Det er bare nogle af de ting, som er blevet bevilget fra Udviklingspuljen til foreninger og lignende i 2018.

Foreninger har nemlig haft mulighed for at søge puljemidler, og i 2018 var der 589.730 kroner i Udviklingspuljen, som Hedensted Kommunes Fritidsudvalg har delt ud af.

På nedenstående liste kan du få et overblik over, hvad pengene fra Udviklingspuljen er gået til i 2018.

Idrætsforeninger i Hedensted

Hedensted Løsning Løbeholds bestyrelse ønsker fremadrettet at afvikle flere mindre eller helt små løb af høj kvalitet og i den forbindelse søgte den tidstagningsudstyr, oppustelig start- og målport og præmieskammel. Der blev i juni bevilget et tilskud på 16.500 kroner til indkøb af start/målport og præmieskammel.

På grund af en udfordring først og sidst på året havde Østjysk BMX Klub i Hedensted indkøbt lamper, og frivillige havde lagt arbejdstimer i at etablere master til bane-lys. Klubben søgte om et tilskud for udgifter til gravearbejde, levering af kabler og tilslutning af fordelingstavle og fik bevilget 46.125 kroner i oktober.

Hedensted Gymnastikforening samarbejder med Hedensted Centret om at opføre et moderne springcenter i forlængelse af Byhallen i Hedensted, og havde derfor søgt om tilskud til springredskaber såsom to nedgravede stortrampoliner, en pomfritgrav og en hæve/sænke springgrav. Der blev i december bevilget et tilskud på 50.000 kroner.

Wado Karate Academy i Hedensted fik i forbindelse med opstart af foreningen bevilget 3250 kroner til at indkøbe udstyr.

Til udvikling af e-sport som folkeoplysende aktivitet blev der bevilget 25.000 kroner til hver af de fire udvalgte foreninger samt reserveret 25.000 kroner til et e-sportsevent-arrangement.

Idrætsforeninger på Juelsminde-halvøen

Dartklubben Juelsminde Bulls, som blev stiftet i februar 2018, søgte om tilskud til etablering af bl.a. lokaler, inventar, spilleudstyr. Klubben fik bevilget et tilskud på 15.000 kroner i april.

Klejs Juelsminde Skytteforening søgte penge til indkøb af to luftrifler, da børn har nemmere ved at lære at skyde med en luftriffel samt for at udbygge foreningens aktiviteter. Der blev bevilget et tilskud på 25.000 kroner i juni.

Juelsminde Tennisklub søgte om tilskud til køb af tennisketsjer, tennisbolde, starterbolde, halvdelen af udgiften til en boldkanon samt udgifter til tennisinstruktør fra DGI, da klubben havde et ønske om at tilbyde børn og unge med indvandrer- eller flygtningestatus kendskab til ketsjersporten i Danmark. Der blev bevilget et tilskud på 4830 kroner i august.

As IF ønskede at tilbyde børnegymnastik og motorik for børnehavebørn og deres søskende og søgte tilskud til indkøb af redskaber og materialer. Der blev bevilget 20.000 kroner i oktober.

Klakring IF havde søgt om tilskud til at starte Nerf-aktiviteter og fik bevilget 3719 kroner.

Dykkerklubben Dykanden i Hornsyld fik et tilskud på 4750 kroner til indkøb af 15 våddragter, som skulle bruges af juniorer og i forbindelse med Aktiv Ferie.

Idrætsforeninger i Løsning

Løsning Gymnastikforening søgte om et tilskud til indkøb af en ny Dorado trampolin og fik i april bevilget 5000 kroner.

Løsning Hedensted Skytteforening søgte om tilskud til etablering af elektronisk markering på 50 meter baner i forbindelse med foreningens faciliteter i Remmerslund. Foreningen fik i april bevilget 50.000 kroner.

Løsning Gymnastikforening søgte tilskud til indkøb af en ny plest, da foreningen havde et stigende behov for at udvikle motorik/aktivitetsbaner til dens special- og børnehold. Der blev bevilget 11.404 kroner i oktober.

Løsning Bokseklub har fået sponsoreret hjørnestolper og søgte om tilskud til ringtorve med befæstigelse/stropper, da klubben har så mange på holdet, at to træningsringe ikke længere er nok. Der blev i december bevilget et tilskud på 10.000 kroner.

Idrætsforeninger i Tørring og omegn

Tørring IF, Triathlon Ungdom, havde fået medlemmer helt ned til niårsalderen, som medførte et stort ansvar for foreningen, der fremlagde, at det var vigtigt, at trænerne hurtigt kan komme medlemmerne til undsætning. Derfor søgte foreningen om tilskud til køb af tre stk. oppustelige kajakker med diverse tilbehør, pagaj og redningsveste. Der blev i juni bevilget 18.000 kroner.

Uldum IF's svømmeafdeling søgte om tilskud til en ny løbebro på otte meter, som kan hjælpe børn med at blive dus med vand under leg, samt en vogn. Der blev i oktober bevilget 10.810 kroner.

Tørring IF søgte om tilskud til et stort e-sportsevent i samarbejde med Hedensted Bibliotekerne, som blev holdt i april, og blev bevilget et tilskud på 10.000 kroner i februar.

Rask Mølle og omegns Idrætsforening fik bevilget 2500 kroner til at købe Grib Fixer til børn, som er et lille redskab, der hjælper til at holde rigtigt på ketsjeren.

Uldum IF havde søgt om tilskud til "smart trænings" materialekuffert. Smart træning er udviklet af DGI og handler om træning af hjernen via fysiske øvelser. Der blev bevilget et tilskud på 4000 kroner.

Rask Mølle og omegns Idrætsforening havde et ønske om at udvide petanqueafdelingen, så flere aldersgrupper kan deltage. Derfor søgte foreningen om tilskud til indkøb af 10 sæt kugler, og den fik bevilget 5733 kroner.

Kulturtiltag i Hedensted

Til et teaterprojekt, som skal afvikles som 20 forestillinger i løbet af efteråret 2019, tog Fritidsudvalget i december stilling til involvering og bidrag i teaterprojektet og besluttede at bidrage med 125.000 kroner fra Udviklingspuljen. Det Fælles Landdistriktsråd, Hedensted Kommune og Statens Kunstfond bidrager ligeledes med midler til projektet. Teaterprojektet tager udgangspunkt i en generalforsamling i en forening med de dilemmaer, som vi alle møder. Tanken er, at publikum er deltager til generalforsamlingen og i løbet af forestillingen får mulighed for at præge handlingen med de afstemninger, som det deltager i. Samtidig arbejder teaterprojektet med kulturen, som den eksisterer i Hedensted Kommune.

Det årlige gadeidrætsevent Street Attack 2019, der fokuserer på at udforske og udfolde gadeidrætten lokalt og som bliver afviklet i forbindelse med Kulturfabrikken, er blevet bevilget et tilskud på 10.000 kroner.

Kulturtiltag på Juelsminde-halvøen

Kunstnernetværket i Hedensted Kommune havde i 2018 fem års jubilæum og ønskede i den forbindelse at markere det på en udstilling i marts i Stouby Multihus. I februar blev der bevilget et tilskud på 15.500 kroner.

Kunsthåndværkermarkedet i Juelsminde blev afholdt i juli, og målet var at gøre Juelsminde synlig som en spændende kunsthåndværkerby og styrke både erhverv og turisme i Hedensted Kommune. Der blev bevilget en underskudsgaranti på 13.246 kroner i april.

Poul Erik Jeppesen og Anton Justesen søgte om tilskud til udgivelse af en lokalhistorisk bog om Rårup Sogn - den fjerde og sidste bog i rækken af bøger om Rårup Sogn. Der blev i august bevilget 15.000 kroner til projektet.

Juelsminde Idrætsforening, som udgør et underudvalg for Juelsminde Havnefest, har søgt om tilskud til udgivelse af bogen "Historien om Juelsminde Havnefest" i forbindelse med, at havnefesten afholdes for 40. gang i 2020. I december blev der bevilget et tilskud på 15.000 kroner.

Juelsminde Lokalarkiv har modtaget et større lokalhistorisk opslagsværk, som er baseret på folkefortællingerne fra 1834 frem til og med 1916. Lige nu er opslagsværket kun udskrevet i et eksemplar, og derfor søgte lokalarkivet tilskud til omkostningerne, der er forbundet med trykning af ca. 15 eksemplarer. I december blev der bevilget et tilskud på 5000 kroner.

Barrit-Vrigsted Lokalhistoriske Forening fik bevilget et tilskud på 3000 kroner til udgivelse af den lokalhistoriske bog "Lokalhistorie og Beretninger fra Barrit-Vrigsted Kommune (1870-1970)".

Juelsminde Lokalarkiv fik bevilget et tilskud på 3637,50 kroner til genoptryk af brochurer over tre historiske vandreture.

Stouby og Omegns Lokalråd havde søgt om underskudsgaranti i forbindelse med foredrag ved historiker Morten Hahn-Pedersen. Der blev bevilget en underskudsgaranti på 1500 kroner.

Andre foreninger og klubber

KFUM og KFUK Hedensted-Løsning ville starte en kreativ pigeklub i marts 2018 og søgte om tilskud til indkøb af symaskiner, overlocker, inventar, møbler og materialer. I februar blev der bevilget et tilskud på 10.000 kroner.

Ølsted Lokalråd søgte om dækning af udgifter til det udarbejdede skitseprojekt til Foreningernes hus i Ølsted, og fik i februar bevilget et tilskud på 15.000 kroner.

KFUM Spejderne Åfolket i Tørring ønskede at opføre to shelters i tilknytning til den eksisterende bålhytte på grunden ved spejderhytten. Der blev i april bevilget et tilskud på 25.000 kroner til projektet.

De selvejende institution Rårup Spejderhytte har søgt om støtte til en ny bålhytte med tre shelters, et handicapvenligt shelter, et brændeskur, et badeværelse samt et handicaptoilet med offentlig adgang med kodelås og nye døre i spejderhytten, så den bliver handicapvenlig. I december blev der bevilget et tilskud på 25.000 kroner.

Kreativ Fritid i Juelsminde har stor succes med aktiviteten trædrejning. Ud over kurser er der et lille hyggehold, som mødes en gang om ugen. Da der er venteliste til holdet, som lige nu har fire drejebænke, har foreningen søgt om tilskud til køb af to yderligere drejebænke. Der er i december blevet bevilget 30.800 kroner.

BookEaters, som er selvstyrende litteraturklubber for unge fra 13 år, der godt kan lide at læse bøger, fik bevilget 1200 kroner til entrebilletter ved en studietur til bogmessen Bogforum.

Jægerråd i Hedensted Kommune havde søgt om tilskud til uddannelsesmateriale til unge, nye riffelskyttere og fik bevilget 2000 kroner.

Bog om Juelsminde Havnefest, målport og luftrifler - se, hvad der blev givet tilskud til i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce