Balladen om Bjørnsknude: Sommerhusejere stemte om provokeret grundejers idé

Der er blevet mindre strand at gå på siden billedet her blev taget i januar. En østenstorm i marts har spist af stranden på Bjørnsknude, og folk, der går ture, må derfor træde op i udkanten af folks haver, fortæller grundejerformand Hans Jørgen Lund. Arkivfoto

Balladen om Bjørnsknude: Sommerhusejere stemte om provokeret grundejers idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Adgangsforhold på Bjørnsknude var et emne, da Strandhuse Sommerhusområdets Grundejerforening holdt generalforsamling.

Juelsminde: Det seneste års ballade om adgangen rundt om Bjørnsknude gik ikke ubemærket hen på årets generalforsamling i Strandhuse Sommerhusområdets Grundejerforening.

Foreningen tæller 133 medlemmer, bl.a. dem med sommerhus ud til kysten på Bjørnsknude.

De 42 fremmødte på restaurant På Havnen fik serveret et forslag om opstilling af skilte, der forbyder færdsel på private grunde langs stranden ind mod det gamle kysthospital, hvis ikke der åbnes op for de gamle adgangsforhold på Bjørnsknude.

Forslaget kom fra grundejer Niels Utoft. Det har provokeret ham, at den gamle trampesti på spidsen af Bjørnsknude er blevet lukket.

- Hvis man lægger til grund, at det er af hensyn til privatlivets fred, man forbyder adgang på stien rundt om knuden, så må man kunne gøre det samme gældende på andre grunde også. Det må være ens for alle, forklarer han til Folkebladet.

Jeg var selv modstander af dem (forslagene, red.) ud fra en betragtning om, at det vil sende et forkert signal til omverdenen om, at vi ikke vil have gæster ind i området.
Hans Jørgen Lund, formand, grundejerforening

Fik ikke bred opbakning

Grundejeren var også på banen med et forslag om, at der ved alle blinde stikveje til Bjørnsknudevej opstilles blind vej-skilte med en undertavle, der viser, at gennemgang til strand ikke er tilladt.

Kun fem grundejere stemte for.

- Der var slet ikke opbakning til forslagene, siger formand Hans Jørgen Lund og fortsætter:

- Jeg var selv modstander af dem ud fra en betragtning om, at det vil sende et forkert signal til omverdenen om, at vi ikke vil have gæster ind i området.

Strand er forsvundet

Lukningen af trampestien på Bjørnsknude har forårsaget øget færdsel på andre sommerhusgrunde, forlyder det. En anden ændring spiller dog også ind.

- Der skete det, at vi fik en østenstorm i slutningen af marts og begyndelsen af april. 20-30 meter sandstrand blev skyllet væk, så man selv ved lavvande ikke kommer tørskoet forbi nogle af husene, hvis man går neden for kystsikringen. Det er ærgerligt, for indtil da havde vi syv-otte meter strand over de 20-30 meter, og den får vi ikke igen, før vi får en god vestenvind, så sandet kommer op, siger Hans Jørgen Lund.

Han melder om en generalforsamling, der forløb forbavsende stille og roligt set i forhold til det stormfulde år på Bjørnsknude.

Balladen om Bjørnsknude: Sommerhusejere stemte om provokeret grundejers idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce