Asger og Birgit kan fejre 60 års ægteskab: Vi har været gode til at give hinanden frihed og plads

87-årige Asger Møller og Birgit Møller på 83 år kan fejre diamantbryllup 17. januar. De har stort set kendt hinanden hele livet, men kærligheden begyndte først rigtig at blomstre, da de var til pinsebal i Snaptun i 1955. Her fortæller Asger Møller, at han efter festen kørte Birgit Møller hjem på sin cykel. Foto: Michael Svenningsen

Asger og Birgit kan fejre 60 års ægteskab: Vi har været gode til at give hinanden frihed og plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

87-årige Asger og Birgit Møller på 83 år kan 17. januar fejre diamantbryllup. De har sammen drevet Asger Møllers fødegård og gået til forskellige aktiviteter både sammen og hver for sig.

Glud: Asger og Birgit Møller har næsten kendt hinanden hele livet. De gik på samme skole, og Asger Møller var ven med Birgit Møllers storebror.

Men det var først til pinsebal i Snaptun en dag i 1955, at de for alvor fik øjnene op for hinanden.

- Vi var ude at danse sammen, og efterfølgende blev vi kærester. Han var jo en flot fyr og havde noget flot hår, men se, hvad det er blevet til, driller 83-årige Birgit Møller kærligt, mens hun peger på hans hår.

Vi har altid været tilfredse, og det slider ikke på legemet. Samtidig har vi været gode til at give hinanden frihed og plads til at lave det, vi hver især går op i.
Asger Møller, 87 år, diamantbrudgom
Glud: Birgit og Asger Møller kan fejre diamantbryllup 17. januar. Foto: Michael Svenningsen
Glud: Birgit og Asger Møller kan fejre diamantbryllup 17. januar. Foto: Michael Svenningsen

Give plads til hinanden

Fire år senere, 17. januar 1959, blev de gift med hinanden, og torsdag kan ægteparret fejre diamantbryllup efter 60 års ægteskab, som har afstedkommet to børn, Kurt og Elly, og tre børnebørn.

Hvordan diamantbrudeparret fra Glud har kunnet holde sammen i så mange år, har parret ikke et entydigt svar på, men 87-årige Asger Møller kommer alligevel med et bud.

- Vi har altid været tilfredse, og det slider ikke på legemet. Samtidig har vi været gode til at give hinanden frihed og plads til at lave det, vi hver især går op i, siger Asger Møller, mens Birgit Møller indskyder.

- Vi har også været enige om det meste, og det er ikke ret tit, at vi har været uvenner. Man kan ikke skændes med Asger, for så går han bare, siger Birgit og smiler.

- Ja, for man kommer ikke langt med at skændes, slår Asger Møller fast.

Drev fødegården

Birgit Møller er født og opvokset på "Bjerregaard" i Glud, og Asger Møller, som er uddannet landmand, på sin fødegård Bjerregårdslund i Glud.

Gården overtog han fra sine forældre, hvorefter han fortsatte med at drive landbruget, der bl.a. talte 72 kreaturer herunder 26 malkekøer.

I 1959, efter de var blevet gift, flyttede Birgit Møller ind, og i løbet af de mange år passede hun både hus og børn. Samtidig hjalp hun til i marken og i stalden, og hun betegner sig selv som medhjælpende landhusmor.

- Vi har altid hjulpet hinanden med alting, og vi gik også række op og række ned og tyndede ud i roerne på marken sammen, fortæller Birgit Møller og holder en lille pause.

- Men vi har faktisk aldrig snakket ret meget sammen. Vi ved, hvad den anden tænker, og for os har det været nok bare at have hinanden, siger Birgit Møller.

Masser af aktiviteter

Efter 47 år på gården flyttede diamantbrudeparret i 2005 ind i et hus i Glud, som ligger lige over for Glud Museum.

Beliggenheden er både tæt på by og marker, som ægteparret ønskede, men det var ikke uden vemod at tage afsked med gården og barndomshjemmet, fortæller Asger Møller.

- Jeg stod inde i stuen med vores barnebarn og græd. Men vi kommer stadigvæk derhen af og til, og hvert forår måler vi, om et bøgetræ ved gården er blevet tykkere, siger Asger Møller, der bl.a. har været formand for Glud-Skjold Jagtforening i mange år.

Begge får tiden til at gå med mange forskellige aktiviteter. De har været frivillige på Glud Museum, går til petanque sammen fire gange om ugen og til idræt om torsdagen.

Derudover går Birgit Møller selv til gymnastik om onsdagen, mens Asger Møller avler bier og spiller whist en gang hver anden uge.

- Det er dejligt at have noget at give sig til, og vi har ikke kunnet forlange et bedre liv, for det har været så godt, siger Asger Møller.

Diamantbrylluppet bliver fejret for 91 mennesker - både venner og familie - i Glud Forsamlingshus. Det var også stedet, hvor de fejrede deres bryllup samt sølv- og guldbryllup.

Asger og Birgit kan fejre 60 års ægteskab: Vi har været gode til at give hinanden frihed og plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce