Antallet af nye virksomheder stiger

Erhvervschef Carsten Steffensen behøver ikke spejde alt for langt efter iværksættere i Hedensted Kommune. De seneste 12 måneder er der kommet 545 nye til. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Antallet af nye virksomheder stiger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De seneste 12 måneder er der kommet op til 545 nye iværksættere til Hedensted Kommune. Opsving og opbrydning af arbejdsmarkedet får æren.

Hedensted: 545.

Så mange nye cvr-numre - og dermed også potentielt erhvervssucceser - er der givet til håbefulde borgere i Hedensted Kommune de seneste 12 måneder.

Det viser en opgørelse, Hedensted Erhverv har foretaget for Folkebladet.

Tidligere tal har vist, at der i første halvår 2018 blev givet 232 nye cvr-numre, og dermed følger Hedensted Kommune trop med den stigende trend i resten af landet. På landsplan kom der i 2018 rekordmange 36.000 nye firmaer til.

- Måske skyldes det en opbrydning i arbejdsmarkedet, hvor vi generelt går hen mod at blive vores egen arbejdsgiver. Nogle for at kunne prioritere anderledes i deres liv, andre fordi de er blevet presset en smule ud i det, fordi store virksomheder hellere vil hyre en freelance end en fastansat. Og så er væksten i samfundet formentlig en stor driver, siger erhvervschef Carsten Steffensen fra Hedensted Kommune.

Der er en smule usikkerhed i tallene, da et nyt cvr-nummer også kan dække over eksempelvis et holdingselskab, en udskillelse fra en større virksomhed eller en ny forretningsenhed mellem samarbejdspartnere.

Den vigtigste maskine i maskinrummet er iværksætteren selv.
Carsten Steffensen, erhvervschef

Gennemgår fremtidsperspektiverne

Én ting er dog, at der er kommet flere iværksættere inden for kommunegrænsen. Noget helt andet - og meget vigtigere - er, hvor mange af disse, der også er til stede om fem år.

Af samme grund har Hedensted Kommune sat sig som mål, at overlevelsesraten skal være højere end gennemsnittet for sammenlignelige kommuner.

For at nå i må, bliver alle nystartede iværksættere tilbudt et møde med erhvervsafdelingen, hvor man kan få hjælp til alt fra forretningsplan og konkurrencesituationen til den lavpraktiske lovgivning. I bedste Løvens Hule stil får man også at vide, hvis der i stedet for det fremtidige livsgrundlag snarere er tale om en lille hobbybeskæftigelse.

Der er rundt regnet 2000 virksomheder i Hedensted Kommune.

Antallet af nye virksomheder stiger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce