84-årige Else fik hjælp til hækken

Mads Aagaard Madsen hjælper 84-årige Else Christensen med at rydde hækken i haven. Foto: Mads Hansen

84-årige Else fik hjælp til hækken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uldum Højskole har "gode gerninger" på programmet, og de unge mennesker er taget på besøg hos borgerne i Uldum for at hjælpe med rensning af tagrender, hækkeklipning og støvsugning. Kvit og frit.

Uldum: Der dufter af nybagt kringle og hjemmebrygget kaffe i køkkenet hos 84-årige Else Christensen i Uldum.

Bordet er dækket op til fire, og Else Christensen glæder sig til, at de tre unge mennesker i haven er klar til en kaffepause.

De har allerede renset hendes tagrender, og nu er de i fuld gang med at fjerne en del af ligusterhækken, der har vokset sig skæv og er væltet ned i haven bag det blåmalede træhus.

- Jeg klarer mange ting selv og passer også selv min have, men hækken er høj, og jeg kan ikke løfte motorklipperen helt derop. Tagrenderne kunne jeg måske godt klare, men jeg tør ikke kravle op på stien, siger Else Christensen.

Derfor blev hun glad, da hun hørte om et tilbud fra Uldum Højskole: Lokale kunne kvit og frit "bestille" et par timers hjælp til forefaldende opgaver i huset - så ville et par af højskolens elever komme og ordne det.

Det er fedt, at noget, der kun tager et par timer af min tid, kan være til så stor hjælp for en anden.
Katrine Hermansen

Dejligt at hjælpe

De unge mennesker i Else Christensens have er Mads Aagaard Madsen, 21, Katrine Hermansen, 21, og Peter Nielsen, 25.

De er glade for at kunne hjælpe Else Christensen, og de hygger sig med arbejdet.

- Det tager ikke mere end et par timer af vores tid, men det er til stor hjælp for Else, så det er dejligt at være til nytte. Samtidig har jeg faktisk aldrig prøvet at rense tagrender før, men nu ved jeg, hvordan man gør, siger Katrine Hermansen.

- Det bliver også sjovt at snakke med Else. Nogle gange kan man godt føle sig ret isoleret på højskolen, og vi vil egentlig gerne have mere med borgerne i Uldum at gøre, siger Peter Nielsen. 

To verden'er

Den tanke har Else Christensen også haft.

- Jeg har boet i Uldum i 62 år, men jeg har ikke haft besøg af højskoleelever før. Nogle gange er det, som om vi lever i to forskellige verden'er. Så det er rigtig hyggeligt at få besøg i dag, siger Else Christensen.

Uldum Højskole har før haft frivillighed på programmet, men det er første gang, eleverne tilbyder at komme ud og arbejde gratis.

De tre unge mennesker, der er på besøg hos Else, mener dog, at det sagtens kunne blive en tilbagevendende begivenhed.

- Vi får jo også en masse ud af det. Tilfredsstillelsen ved at gøre noget godt for andre og et styrket fællesskab. Og så motiverer det til at lave mere frivilligt arbejde, siger de, inden de sætter haveredskaberne til side og går indenfor til en velfortjent kaffepause.

84-årige Else fik hjælp til hækken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce