51-årig leder går fra byskole til landsbyskole

Anders Harfot kommer til at stå i spidsen for en skole med ca. 150 elever og 20 medarbejdere. Skolen står foran en renovering og ombygning for 12 mio. kr. Foto: Torben Hansen

51-årig leder går fra byskole til landsbyskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stenderup Skoles nye leder kommer fra et job som viceskoleleder for knap 500 elever i Vejle.

Stenderup: Stenderup Skole har sagt farvel til Else Brouer, der er gået på pension efter 17 år som skolens leder, og siger ved begyndelsen af det nye skoleår goddag til hendes efterfølger på posten.

Han hedder Anders Harfot, er 51 år og bor i Horsens.

Han har arbejdet som lærer på Østerhåbskolen i Horsens Kommune og Nørre-Snede Skole og kommer fra et job som viceskoleleder på NOVAskolen, Nørremarken, Vejle.

- Jeg var superglad for mit arbejde på NOVAskolen og havde ikke planer om at søge andre steder hen, men stillingen på Stenderup Skole så alligevel interessant ud, siger Anders Harfot, der efter et par gennemlæsninger af stillingsopslaget og lidt betænkningstid stak en føler ud til skolen, som han senere besøgte.

Jeg har været viceskoleleder i fem år og føler mig rustet til at tage et job som øverste leder.
Anders Harfot, ny skoleleder, Stenderup

Stemningen er vigtigst

Han nåede at være viceskoleleder på NOVAskolen i fem år. Med skiftet til Stenderup går han fra en skole med knap 500 elever til én med omtrent 150.

- Om skolen er stor eller lille, er ikke vigtigt for mig. Det er mere stemningen på skolen, og det, at man fornemmer en rigtig stor opbakning fra forældre og personale, der er det vigtige, siger Anders Harfot.

Han møder ind til sin første arbejdsdag 1. august og føler sig allerede klædt på til jobbet.

- Jeg har været besøg på skolen et par gange og har fået en overlevering. Jeg føler mig super godt taget imod og glæder mig meget til at begynde, siger Anders Harfot.

Et stærkt ansøgerfelt

I skolebestyrelsen melder leder Tanja Møgeltoft Vestergaard om en pæn søgning til stillingen som skoleleder.

- Der var 10 ansøgere, og de var rigtig dygtige og kvalificerede alle sammen, siger hun og fortsætter:

- Det, som Anders Harfot udmærker sig ved, er, at han passer som fod i hose til den profil, vi søger. Han har forståelse for det, at vi er en moderne landsbyskole, som skal være det naturlige valg for forældre i distriktet, og som samarbejder med idrætsforening og virksomheder i lokalsamfundet. Han har kendskab til det at være en lille skole, men har også erfaring fra større skoler, siger hun.

51-årig leder går fra byskole til landsbyskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce