25 områder vil have bedre bredbånd i hjemmet

Rosenvold Camping er et af de områder, som virkelig savner en god internetforbindelse. Arkivfoto

25 områder vil have bedre bredbånd i hjemmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

hedensted - Beboerne sukker efter bedre bredbånd på Juelsminde-halvøen og i landområderne omkring Hedensted by.

Det viser den liste over bredbåndsprojekter, der er i spil i den såkaldte bredbåndspulje, der har 120 mio. kr. at fordele i 2017 og 2018.

Syd for Stouby er ca. 42 husstande, inklusive Rosenvold Camping og Rosenvold Gods, f.eks. gået sammen om et projekt, der kan forsyne området med bredbånd.

Som Folkebladet tidligere har beskrevet, er internetforbindelserne i området meget dårlige, og det giver store problemer for blandt andet campingpladsen, der er nødt til at leve med langsomme mobile løsninger.

- TDC er ved at lave et tilbud, som kommer til at ligge på omkring 40-50.000 kroner pr. bolig alt efter, hvor mange vi får med. Med støtte fra bredbåndspuljen og et tilskud på 1000 kroner pr. bolig fra landdistriktspuljen, regner vi med en egenbetaling på 2000 kroner pr. husstand, siger Ole Lyse fra Stouby Lokalråd, der har stået for at koordinere projektet.

- Der er mange, der har søgt bredbåndspuljen, men vi håber, at vi kan få tilskud, fordi de vil give området et stort løft, siger Ole Lyse til Folkebladet.

486 husstande

I alt 486 husstande i kommunen fordelt på de 25 områder vil gerne have del i puljen.

Grupperne afventer nu, at et bredbåndsselskab giver et bud på, hvor meget det vil koste at etablere en god internetforbindelse i deres område.

Der er frist for bredbåndsselskaberne til at give bud 31. oktober. I slutningen af året skal Energistyrelsen så melde ud, hvor mange projekter der kan få støtte i 2017, hvor mange der må vente til året efter, og hvor mange der får afslag.

Hvis man regner med en tilslutningspris på 50.000 kroner pr. bolig, vil projekterne i Hedensted Kommune alene spise 24 millioner kroner ud af de 80 millioner, der er i puljen i 2017.

Derfor er det næsten sikkert, at en del af de knap 400 projekter på landsplan vil få afslag. Region Midtjylland har derfor netop opfordret regeringen til at skyde flere penge i puljen.

25 områder vil have bedre bredbånd i hjemmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce