Nikolaj: Jeg blev landstræner på grund af VM i Danmark

- Jeg er beæret over at få lov at træne det danske landshold, siger Nikolaj Jacobsen. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Nikolaj: Jeg blev landstræner på grund af VM i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg er beæret over at få lov at træne vore bedste landsholdsspillere, siger Nikolaj Jacobsen.

Herning: - Jeg blev landstræner, fordi dansk håndbold havde fået VM til Danmark. At stå i Boksen i rødt og hvidt foran 14.000 tilskuere - jeg stod godt nok i en sort trøje - og synge med på nationamelodien. Det er nationalfølelse, der ikke kan beskrives.

Nikolaj Jacobsen har siddet i landstrænersædet i godt halvandet år, siden han blev kastet ud i en udekamp mod Ungarn. Samtidig har han været cheftræner i den tyske topklub Rhein Neckar Löwen.

- Da jeg spillede i Kiel, var det også fantastisk at stå foran 10.000 tilskuere, men det skete to-tre gange om ugen, så følelsen var ikke så speciel. Det er nationalfølelsen, der gør forskellen.

- Jeg oplevede det ved EM i 2014, da jeg var med som kommentator for TV2, siger Nikolaj Jacobsen og henviser til følelsen af gåsehud.

- Jeg er meget beæret over at få lov at træne Danmarks dygtigste håndboldspillere. Jeg lærer noget hele tiden. Jeg har gjort mig mine erfaringer, og jeg føler, at vi bliver bedre og bedre hele tiden.

- Som ny landstræner var jeg forberedt på, at alt ikke ville klappe fra den første dag. Der har været skuffelser undervejs - som da vi tabte semifinalen til Sverige efter forlænget spilletid ved EM i Kroatien. Det ikke det, at vi tabte til Sverige. Det var måden, vi røg ud på.

- Men jeg synes, vi har udviklet os hele tiden.

- Jeg ved godt, at der sidder to millioner, der er klogere end mig, hjemme i stuerne, men jeg er stolt over at repræsentere Danmark. Det er en stor ære, og det er 41 år siden, Danmark sidste havde VM på dansk grund. Det er ikke noget, der sker hver dag, siger landstræneren.

Jeg ved godt, at der sidder to millioner, der er klogere end mig, hjemme i stuerne, men jeg er stolt over at repræsentere Danmark. Det er en stor ære, og det er 41 år siden, Danmark sidste havde VM på dansk grund. Det er ikke noget, der sker hver dag.
Nikolaj Jacobsen

Ræset

Hele Nikolaj Jacobsens familie lever håndbold.

- Min kone er vant til det. To af vore tre børn er flyttet hjemmefra, og jeg havde sønnen med i Herning de første dage.

Det er ikke alle, der byder familien en topkamp i Kiel 27. december og tre dages træning 28., 29. og 30. december med landsholdet.

- Jeg tænkte ikke på mig selv, da jeg planlagde det, men en af de ting, jeg lærte af EM i Kroatien, var, at vi havde for få træninger. Derfor valgte jeg, at vi skulle samles i tre dage i december. Det gjorde tyskerne også, og de har haft mange flere samlinger, end vi har.

- Jeg har nogle ærgerrige spillere, og vi arbejder på at være så godt forberedt som muligt.

Nikolaj Jacobsen kan se tilbage på flotte resultater både som spiller og træner. Tre danske mesterskaber med GOG, tre tyske mesterskaber med THW Kiel, to tyske mesterskaber som træner med Rhein Neckar Löwen som træner og et dansk mesterskab med Aalborg som træner - og en hulens masse andenpladser.

- Jeg har aldrig været mindre end nummer to med de hold, jeg har trænet, men det kommer nok til at knibe i min sidste sæson i Rhein Neckar Löwen, erkender han.

Flensburg/Handewitt og hans gamle klub THW Kiel - og dermed en masse af hans landsholdsspillere - ligger på de to første pladser.

- Jeg er stolt over de resultater, jeg har nået, indrømmer han.

- I min første tid i Rhein Neckar Löwen havde vi Thorsten Storm som sportschef, men da han forsvandt, overtog jeg en del af hans arbejde, så det har været mere end et fuldtidsjob ved siden af landsholdet.

Født for tidligt

Med hensyn til resultater med landsholdet er Nikolaj Jacobsen født for tidligt. Han vandt tre tyske mesterskaber og beviste dermed sin klasse som spiller, men han tilhørte en generation, der ikke vandt noget.

- Folk glemmer, at vi nåede semifinalen i 1994, men jeg vandt ingen medaljer med landsholdet. Jeg nåede at have Torben Winther som landstræner, men måtte afbud til slutrunden i 2002, siger han.

Det var den slutrunde, da Danmark tog fat på medaljerne og vandt bronze.

Nikolaj Jacobsen har nu chancen for at indhente det, han er bagud med som landsholdsspiller.

Som landstræner ligger der en masse kampe om medaljer, men om Danmarks muligheder hedder det nærmest trivielt:

- Vi skal i semifinalen, og så tager vi det derfra. Det er vores officielle målsætning.

Nikolaj Jacobsen er en vinder. Det har bunken af medaljer vist, men til sommer er det slut i tysk håndbold.

- Så får jeg mulighed for at puste lidt ud oven på det hårde program. Vores søn slutter først skolen i Tyskland 26. juli, mens jeg har sidste arbejdsdag 9. juni. Så bliver jeg fuldtids dansk landstræner, og en af mine første opgaver bliver at tage med til U-VM, siger han.

Nikolaj: Jeg blev landstræner på grund af VM i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce