FHK-træner er træt af at spille seks mod syv: Seværdigheden forsvinder

Jesper Houmark bryder sig ikke om syv mod seks-reglen, som modstanderne ynder at bruge mod FHK. Arkivfoto: Mads Hansen

FHK-træner er træt af at spille seks mod syv: Seværdigheden forsvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Houmark har hele sæsonen oplevet, at modstanderen tager målmanden ud for at angribe FHK's stærke bagkæde med en ekstra mand. Han finder det irriterende og ser gerne, at reglen ændres igen.

Fredericia: Fredericia HK står overfor en monumental opgave, når klubben søndag klokken 15 spiller mod Tønder i en direkte duel om oprykningen til 1. division. Og det er ikke helt usandsynligt, at Tønder kommer til at bruge syv mod seks-taktikken.

Den hvor man fjerner målmanden og erstatter ham af en "markspiller" så man får overtallets fordel. FHK har et brutalt forsvar, og i denne sæson har det været helt normalt, at modstanderen tyer til syv mod seks mod den røde mur. Har man kastet sig mod den nok gange - og smadret sig selv halvt ihjel som hold - griber man dybt i værktøjskassen.

- Jeg vil faktisk håbe, at Tønder på et tidspunkt spiller syv mod seks, for det vil betyde, at de er begyndt at blive desperate, siger FHK-cheftræner Jesper Houmark.

Han erindrer, at FHK i stort set samtlige kampe af 1. division er blevet udsat for et overtalsangreb. Modsat praktiserer FHK det ikke ret meget selv. Det skete i Køge, hvor angrebet trængte til at blive rusket op.

- Vi er forberedt på, at modstanderne bruger det på os, og det er noget, som vi træner meget. Vi ved, at det er meget sandsynligt, at vi skal forsvare mod det. Fordi vores forsvar har været så stærkt, siger Houmark.

Den bedste modgift mod syv mod seks er, at demontere det og score hurtigt.

- At bremse angrebet og kaste bolden direkte ned i et tomt mål. Det gjorde vi, da Odder forsøgte sig med det, og det tog hurtigt pynten af det, siger Jesper Houmark.

Det er en fordel for det dårligste hold. Det gør kampen mere statisk og får seværdigheden i spillet til at forsvinde.
Jesper Houmark, FHK-træner, om syv mod seks

Ødelægger seværdigheden

Han bryder sig ikke ret meget om den nye måde at skifte målmanden ud på.

Den blev indført den 1. juli 2016 og er siden blevet benyttet omfangsrigt. Før skulle der være en målmand på banen, og hvis man ville spille i overtal, skulle en af markspillerne have en målmandstrøje på. Det betød, at modstanderholdet vidste, hvem der skulle gå ud af banen efter et endt angreb: Ham med målmandstrøjen.

- Det gjorde det lettere at forholde sig til. Det var også mere besværligt for det angribene hold at bygge et angreb op. Ham med målmandstrøjen måtte helst ikke komme til at afslutte, for så kunne han ikke nå at skifte med målmanden, siger Jesper Houmark.

I dag skal der ikke være en målmand på banen. Han kan erstattes af en markspiller, og derfor kan alle i princippet skifte sig ud, når angrebet er afsluttet. Mere dynamisk siger nogle - Jesper Houmark er uenig.

- I bund og grund bryder jeg mig ikke om det. Det giver en anden rytme i kampen, end det bør gøre, og udvisninger er billigere, end de bør være, fordi man kan tage målmanden ud i undertal. Det gør alle. Vi gør det også, siger Jesper Houmark.

Selvom FHK selv tager målmanden ud i undertal og kommer til at spille seks mod seks, så Houmark gerne reglen ændret igen.

- Det er en fordel for det dårligste hold. Det gør kampen mere statisk og får seværdigheden i spillet til at forsvinde, siger Jesper Houmark.

Om Tønder bruger syv mod seks mod FHK får vi at se i søndagens kamp. Vi skriver live fra opgøret klokken 14.40.

FHK-træner er træt af at spille seks mod syv: Seværdigheden forsvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce