FHK i kæmpegyser på Nordfyn: Endte med snæver sejr

Kristian Stoklund indledte med at bombe løs mod Otterup, men kampen endte med at blive en gyser. Arkivfoto: Morten Pape

FHK i kæmpegyser på Nordfyn: Endte med snæver sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det holdt hårdt, men Fredericia HK vandt en udflugt til Nordfyn med 30-29 over Otterup HK. Hjemmeholdet hang på kampen igennem, og opgøret var tæt til det sidste.

Otterup: Fredericia HK vandt med mindst mulige margen, da klubben søndag spillede mod Otterup HK på udebane. Kampen endte 30-29, anden halvleg blev en sand gyser.

Otterup var udset som en af de klubber, der i egen hal godt kunne drille FHK. Klubbens trup består af store mænd med rutine, og de er kendt for ikke at lægge sig ned.

Opgøret stod i skyggen af VM-finalen i Herning, og derfor var der ikke mødt så mange tilskuere op som vanligt. En af de fremmødte Otterup-tilhængere fremviste dog en mageløs evne til at multitaske, idet han både formåede at slå på en stortromme og trutte i et tågehorn samtidig.

Han stod vel alene for 75 procent af lydkulissen i den nyligt ombyggede hal, som skabte en ganske udmærket ramme om kampen.

Det virkede fra start en af de kampe, som FHK ville sætte sig totalt på. Kristian Stoklund agerede B-52-bombefly og stod for FHK's første fem scoringer. Samtidig var defensiven godt kittet sammen og tillod ikke hjemmeholdet mange muligheder. 7-4 var FHK foran efter 12 minutter.

Men håndboldkampe er en omskiftelig størrelse. FHK begyndte at brænde for mange chancer på Otterups langlokkede målmand, Kristian Poulsen. Han udstrålede vikingeattitude og pillede for en stund pynten af gæsternes skytter, og kampen var igen helt lige kort før pausen.

Otterup angreb i syv mod seks og udlignede til 13-13 tre sekunder før pausehornet gjaldede, men storspillende Kristian Stoklund var hurtig og hakkede bolden i nettet fra midterlinjen.

FHK var derfor foran med 14-13 i pausen.

Otterup HK-Fredericia HK 29-30 (13-14)
1. division, mændMål for Otterup: Casper Juul 9, Jesper Chapion 4, Mathias Hedegaard 4, Mats Krog 3, Frederik Nielsen 3, Mads Kildelund 3, Kristoffer Vestergaard 2, Magnus Frisk 1.

Mål for FHK: Kristian Stoklund 8, Kasper Young 6, Rasmus Meyer 3, Rune Andersen 3, Rune Schrøder 3, Jakob Frederiksen 2, Martin Bisgaard 2, Jimmi Elmgaard 2, Nikolaj Mehl 1.

Kontramaskinen tændes

Det lignede igen en af de kampe, som FHK skulle afgøre over 60 minutter. Det har været klubbens tilbagevendende svendestykke i denne sæson at slide sin modstander op ved at fastholde samme høje tempo kampen igennem. Samtidig har Otterup i flere kampe denne sæson vist en uheldig tendens til at gå ned med flaget i det sidste kvarter, og derfor lå en sejr i kortene.

FHK foretog et målmandsskifte mod slutningen af første halvleg, fordi Jimmi Andersen ikke for alvor fik fat. Emil Tellerup kom ind uden at imponerede, men FHK's forsvar sørgede for, at klubbens kontramaskine kortvarigt blev tændt og sørgede for en 19-16-føring 10 minutter inde i anden halvleg. Højre fløj Kasper Young var helt afgørende, fordi hans raske løb udmøntede sig i mål hver gang.

Hver fejl fra Otterup blev straffet benhårdt, og det gulklædte hjemmeholds markspillere begyndte så småt at se modløse ud. Vilde Kristian Poulsen i Otterup-målet blev dog ved med hensynsløst at dræbe skuddene, og derfor rykkede FHK sig ikke for alvor fri. Det gav Otterup håb.

Med små 10 minutter igen stod der 23-21 til gæsterne fra FHK i en helt lige kamp.

Det blev en gyser

FHK lavede et par dumme, tekniske fejl, og kampen udviklede sig til en gyser. Otterups højrefløj Casper Juul scorede på alt, og da han lagde sin ottende scoring i kassen, måtte FHK's trænere smide det grønne timeout-kort.

Otterup lignede ikke et mandskab, der var på vej ned. Hjemmeholdet var nu kun bagud med en scoring, og Jimmi Andersen kom atter ind i målet for at lukke ned, men FHK's angreb gik ned i kadence. Det gav en vild afslutning, hvor gæsterne var foran med ét mål med et halvt minut tilbage. FHK havde dog bolden på egne hænder og skulle dumme sig gevaldigt for at tabe point.

Det endte i en fri afslutning fra Kasper Young, som han kylede forbi mål. Otterups målmand kunne dog ikke nå at bringe bolden i spil, og derfor vandt FHK med 30-29.

FHK i kæmpegyser på Nordfyn: Endte med snæver sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce