Det er nu eller aldrig for FHK og Odder

FHK og Odder mødes i en kamp søndag, som kommer til at definere klubbernes jagt på top-3. Arkivfoto: Morten Pape

Det er nu eller aldrig for FHK og Odder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredericia HK tager søndag imod Odder Håndbold i et opgør, der kommer til at definere resten af sæsonen. Vinderen kan skyde efter stjernerne, mens taberen fortabes i intetheden.

Fredericia/Odder: Toget mod toppen af håndboldens 1. division er kørt, og Fredericia HK og Odder løber halsende af sted på perronen for at nå med. Søndag kan de ene af de to mandskaber spænde ben for det andet og sende det ned i den kedelige grød, der er rækkens midterzone.

Med en sejr vil både Odder og FHK fortsat have en et skud mod top-3, med et nederlag er det definitivt slut, medmindre der sker mirakler. Så kraftigt kan man optegne vigtigheden af opgøret mellem de to lokale mandskaber.

- Jeg tror, at top-3 er slut for den af os der taber. Men jeg tror så også, at top-3 er et større mål for Fredericia HK, end det er for os, siger Odders træner, Jacob Trangeled.

Hos FHK mener klubbens talisman Peter Nielsen, at top-3 er tæt på at ligne en umulighed. Nederlag mod Odder vil knække håbet endegyldigt og sende det styrtdykkende mod et sort hul.

- Vi har seks kampe tilbage, og vi skal komme ud af dem med 12 point, hvis vi skal have nogen som helst chance for at komme med. Det er bare sådan, det er, siger Peter Nielsen med vanlig ærlighed.

Vi har seks kampe tilbage, og vi skal komme ud af dem med 12 point, hvis vi skal have nogen som helst chance for at komme med.
Peter Nielsen, FHK-back
Toppen af tabellen
1: TMS Ringsted: 34 p.2: Randers HH: 29 p.

3: Lemvig-Thyborøn: 28 p.

4: Team Sydhavsøerne: 25 p.

5: Odder Håndbold: 24 p.

6: Fredericia HK: 22 p.

Odder mangler at møde: Fredericia, Stoholm, Ajax, Lemvig-Thyborøn, HEI og FIF.

FHK mangler at møde: Odder, HØJ, Randers, Stoholm, Ajax og Lemvig-Thyborøn.

Peter er skuffet

Han er blevet klar igen efter en langvarig knæskade, og et så småt begyndt at spille. Søndag skal han i aktion for klubbens andethold, men han sidder i hallen og ser 1. divisionsklubben mod Odder. Det gør han altid.

Har jeres sæson være en skuffelse, hvis I ikke kommer i top-3?

- Jeg er skuffet hver gang, vi taber. Nu kan jeg kun tale for mig selv, men jeg ved, at vi på holdet er skuffede over, at det ikke er blevet til mere, siger Peter Nielsen.

- Vi har tabt nogle kampe, som vi ikke skulle have tabt, og det ærgrer os helt vildt nu. Nederlag til HEI og HØJ på hjemmebane har kostet. Og uafgjort mod Frederikshavn. Der var fem point, som vi mangler, og som kunne have givet os mere selvtillid, siger Peter Nielsen.

Med de point havde FHK være ét point fra top-3. Nu adskiller seks point klubben var det forjættede land.

Jacob Trangeled og Odder startede sæsonen glimrende, men gassen fes af ballonen, som sæsonen modnede. Han mener aldrig, at top-3 har været det ultimative mål for klubben.

- Man er altid glad, når det går godt, men vi har også haft den langsigtede plan for øje. Selvfølgelig har vi gået benhårdt efter top-3, fordi det pludselig var en mulighed, men man skal altså huske på, at vi i sidste sæson lå og kæmpede mod nedrykning, siger Jacob Trangeled.

En grum udebane

Thansen Arena er en grum udebane at komme til for ethvert udehold. Jacob Trangeled er tidligere Kolding-spiller, og han ved udmærket, hvad det vil sige at være hadeobjekt for de råbende og hujende ultras.

- Jeg ser det som en gratis kamp for os. Fredericia har et godt hold, og hjemmebanen kommer til at gøre det endnu sværere. De har noget at bevise efter en stribe kampe uden sejr, så det bliver rigtig svært, siger Jacob Trangeled.

Han ser især FHK's stregspillere, Jimmi Elmgaard og Kasper Foder som et par herrer, der kommer til at give store problemer.

Peter Nielsen mener, at FHK skal kigge frem mod næste sæson, hvis ikke det bliver til en sejr søndag.

- Så skal vi begynde at indstille holdet med de spillere, der er en del af truppen næste sæson. Vi skal begynde at bygge op og etablere noget nyt, så vi kan nå vores mål der, siger han.

Kampen spilles klokken 18.00 i Thansen Arena.

Det er nu eller aldrig for FHK og Odder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce