Dansk mester har 278 kilometer på arbejde

Den tidligere cheftræner i Horsens Håndboldklub Claus Mogensen førte København til det første danske mesterskab i 29 år og er favorit til titlen som årets træner for tredje gang i træk... (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

Dansk mester har 278 kilometer på arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østjyden Claus Mogensen fra Skanderborg skaffede København det første danske mesterskab i 29 år.

Skanderborg: Der er 278 kilometer fra hjemmet i Skanderborg til arbejdspladsen på Frederiksberg for Claus Mogensen.

Den tidligere Horsens-træner er så glad for sit job i København Håndbold, at han har skrevet kontrakt til og med 2021, og hans store mål lykkedes i søndags, da København sikrede det danske mesterskab med sejr over Odense, der har otte danske landsholdsspillere på holdet.

Det var en østjyde, der skaffede København det første danske mesterskab i 29 år.

- Ja, det er pudsigt. Det havde jeg ikke tænkt på. For mig var det vigtigste at få mesterskabet i hus, efter vi tabte til Nykøbing Falster sidste år, siger Claus Mogensen.

- Vi kunne lige så godt have vundet sidste år, men efter at vi havde vundet semifinalen, var det, som om vi var tilfredse med det, vi havde opnået. I år var det helt anderledes. Vi tabte den første semifinale mod Viborg, men kom i finalen og var opsat på at tage revanche fra sidste år.

- Jeg synes også, at vi har haft et bedre hold i år. Ganske vist mistede vi holdets bedste spiller Anne Mette Hansen til Györ, men det var det eneste rigtige for hende. Når hun trænede på 80 procent, var hun stadig den bedste. Hun havde brug for at prøve noget nyt. I år har vi haft et bedre kollektiv, siger Claus Mogensen.

Claus Mogensen
Claus Mogensen, 45 årHåndboldtræner, født og opvokset i Skanderborg

Gift med Åsa Eriksson, de har datteren Maja på syv år

Dansk mester med København Håndbold 2018

Sølvvinder med København i 2017

Årets træner i Danmark i 2017

Årets træner i Norge i 2016

Træner for norske Byåsen, hvor han førte holdet til sølvmedaljer i både 2013/14 og 2015/16, samt semifinale i EHF Cup Winners Cup i 2013/14 og en kvartfinale i samme turnering i 2014/15.

Inden jobbet i Norge var han træner i SK Aarhus, Horsens Håndboldklub og Skanderborg.

Familien i Skanderborg

Claus Mogensen er gift med den svenske rekordholder Åsa Eriksson, der spillede 250 landskampe. Sammen har de Maja på syv år, og de har lavet et program, så de har en del tid sammen, selv om Åsa arbejder i Aarhus og Claus i København. Det har været et puslespil, men det virker, så alle er glade.

- Jeg har en lejlighed i København, hvor jeg er to dage om ugen, mandag og torsdag, men de øvrige dage kan jeg være hjemme hos familien. Det fungerer fint, siger Claus Mogensen.

Åsa er presset, når hun er alene med Maja, men når det hænger sammen, skyldes det også, at Maja endnu ikke er startet på en håndboldkarriere. Det er helt logisk, hvis hun kaster sig over håndbolden med en mor, der har været Skandinaviens bedste håndboldspiller, en farmor Britta, der var førsteholdsspiller og anfører i Skanderborg, en farfar, der var træner i Skanderborg i mange år og en far og en farbror Lars, der begge ånder og lever for håndbold.

Fremtiden

Claus Mogensen har været træner i Skanderborg og Horsens HK, Aarhus og norske Byåsen, og han har naturligt nok store ambitioner.

- Landstræner? Ja, tak, det kunne jeg godt tænke mig, men jeg er glad for mit job i København Håndbold. Det er en klub med en klar strategi. Odense har otte danske landsholdsspillere, men vi blev danske mestre. vi har landsholdsspillere fra andre lande. Vi lægger vægt på, at vore spillere kommer fra Skandinavien eller Holland. Det er her, mentaliteten passer bedst til danske forhold. De er lette at integrere, siger han.

Line Jørgensen var ledig på markedet, men endte i Esbjerg, selv om hun er ærkekøbenhavner. Sov København i timen?

- Nej, vi har de spillere, vi skal bruge på den plads, Line spiller, så vi var slet ikke interesseret, siger han. Vi har en række nøglespillere, og vort største problem er, når nogle af disse nøglespillere løber ind i alvorlige skader.

- Selv om vi har fine forhold, kan vi ikke hamle op med de største klubber ude i Europa. De har store penge til rådighed, og de kan tiltrække de allerbedste spillere. Vi kan realistisk kvalificere os til hovedrunden i Champions League og måske til kvartfinalen, men Final Four er langt væk. Vores chance er at trække Vardar Skopje. Det er traditionelt en af de store klubber, men de gearer ned, så vi skal vældig gerne trække dem, mens et hold som Gyør er langt foran os, erkender Claus Mogensen.

Det er netop Gyør, der har overtaget Anne Mette Hansen.

Claus Mogensen er ved at have truppen klar til næste sæson, så han får fire ugers sommerferie sammen med familien.

Forinden er der dog en stor begivenhed, Dansk Håndbold Award på mandag.

Her kan Claus Mogensen blive årets træner for tredje gang i træk.

Han blev årets træner i Norge i 2016 og årets træner i Danmark i 2017, men hans resultater er endnu bedre i denne sæson, så det vil være en overraskelse, hvis han ikke bliver årets danske håndboldtræner igen i år.

Dansk mester har 278 kilometer på arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce