Travlhed hos tidligere AC-målmand: Jagter DM-titel, forbereder VM-slutrunde og terper tysk

Frederik Rønnow har sendt kæresten til Frankfurt for at se på lejlighed, mens han selv forbereder sig på fredagens storkamp i Horsens - og læser tyske gloser. Arkivfoto: Lars Juul

Travlhed hos tidligere AC-målmand: Jagter DM-titel, forbereder VM-slutrunde og terper tysk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere Horsens-målmand har fokus på at blive dansk mester, spille VM i Rusland og Bundesligadebut i Eintracht Frankfurt - og at lære tysk.

Fodbold: Den tidligere Horsens-målmand Frederik Rønnow har travlt.

På fredag kommer den nuværende Brøndby-spiller til Horsens for at køre det danske mesterskab i fodbold i hus mod AC Horsens, men han er også i færd med at forberede VM-slutrunden i Rusland og sin fremtid fra 1. juli som bundesligamålmand i Eintracht Frankfurt.

Men midt i de tre store fodboldopgaver ligger en flok lærebøger. Der står dansk-tysk på forsiden, og det handler om sprog. Frederik Rønnow valgte fransk og spansk som fremmedsprog, så nu må han knokle endnu hårdere med tysk grammatik og verber.

- Vi havde håbet at sikre os det danske mesterskab med en sejr over FC Midtjylland, men vi har stadig et godt forspring på målforskellen, og nu skal vi forsøge at gøre arbejdet færdigt i de to kampe mod AC Horsens og AaB, siger Frederik Rønnow.

- Jeg har spillet tre år i Brøndby, og i starten var det specielt at komme hjem til Horsens og spille kampe. Nu har jeg prøvet det nogle gange. Horsens er stadig byen, hvor jeg voksede op, men det er ikke så specielt mere.

- Horsens er et svært sted at spille. AC Horsens vil gerne trække tiden og gøre det til en duelkamp, men vi har et hold, der kan slå alle, hvis vi rammer dagen. Kommentatorer har talt om træthed, men det er noget sludder. Jeg har ikke set nogen af dem til vores træning, så de ved ikke, hvad de taler om, siger Rønnow.

- Vi skal bare finde vort rette niveau, og vi får stor støtte fra 5000 tilskuere på tribunerne. Det siger alt om, hvilken opbakning vi har, tilføjer han.

Tre år i Brøndby

Frederik Rønnow spiller afskedskamp for Brøndby på mandag efter tre år i Brøndby.

- Jeg kom til Brøndby i en helt anden forfatning, end jeg er i nu. Jeg havde været ude med et springerknæ i et halvt år, og jeg kunne ikke være sikker på at blive førstemålmand. Jeg har udviklet mig meget i Brøndby. Specielt i min anden sæson fik jeg kredit for at være kampafgørende, og i denne sæson har hele holdet fået kredit.

- Jeg har fået Brøndby ind under huden. Jeg har ikke mærket noget til den gamle knæskade. Der var en del snak om udlandet. Det var min store drøm. Jeg gik lidt for meget op i, at jeg ikke kom af sted til England, men det har ikke gjort mig til en dårligere målmand. Nu er alt på plads, så jeg skal til Eintracht Frankfurt, og jeg glæder mig helt vildt. Det var min store drøm, og nu får jeg lov at afløse Lukas Hradecky for anden gang.

- Der har været bump på vejen, men det har jeg lært af. Jeg er stolt over min kontrakt med Eintracht Frankfurt, og jeg har lært, at man ikke skal se tilbage og ærgre sig. Jeg ser fremad mod en fire-årig kontrakt i en storklub, der er i den tyske pokalfinale. Min kæreste har lige været i Frankfurt for se på lejlighed, og hun tager derned igen, så vi har noget at bo i fra 1. juli. Jeg har travlt herhjemme i øjeblikket, ikke mindst med de tyske gloser, siger Frederik Rønnow.

Brødtekst

Travlhed hos tidligere AC-målmand: Jagter DM-titel, forbereder VM-slutrunde og terper tysk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce