Træner siger farvel: Har haft to gode år trods mange problemer

Bent Christensen overtog et 2. divisionshold i Odder og har ført holdet gennem en svær tid med skattegæld, pointfradrag og karantæner. Arkivfoto: Ole Nielsen

Træner siger farvel: Har haft to gode år trods mange problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bent Christensen har holdt Odder i 2. division trods store problemer undervejs.

Odder: Bent Christensen har været dansk mester med Lyngby, har spillet på det danske landshold og har været professionel i den schweiziske klub Young Boys, så fodboldmæssigt har det været en noget anderledes oplevelse for den 55-årige københavner.

Alligevel siger han:

- Jeg har nydt mine to sæsoner som træner i Odder. Jeg vil altid se tilbage på min tid i Odder som to gode år.

Bent Christensen har sidste opgave på lørdag mod Skive. En kamp, der er rykket frem til kl. 12.00.

7. december kører flyttebilen fra Højbjerg til Lyngby, hvor han har haft sit hus siden 1989, og så ændrer han igen status fra jyde til københavner efter fire år med jysk muld under fødderne.

- Hvad siger en status?

- Det er lidt som et bæger, der enten er halvtomt eller halvfyldt, men jeg ser positivt på det.

- Den første tid var svær med skattegæld, pointfradrag og karantæner, men jeg synes, vi fik håndteret problemerne på en positiv måde, og vi bevarede pladsen i 2. division.

- I denne sæson var det et stort problem, at vi mistede to profiler Malthe Boesen og Kasper Sloth til Brabrand lige før turneringen. Det var et hårdt slag, og økonomisk havde vi ikke mulighed for at hente afløsere. Vi var heldige med, at Kristian Skovbjerg og Marvin Laursen kom ind og løste det fint, men så ramte det os oven i, at vi fik målmanden Michael Ravn skadet.

- Jeg vil ikke bruge skader som undskyldning, for de andre har også skader, men vi reagerede ved at satse mere på byens egne drenge. Peter Jørgensen fik chancen, og vi fik jyllandsseriespillere som Lasse Tovgaard fra Lystrup og Mick Kruse fra Horsens Freja spillet ind som faste spillere.

- Vi samlede en stor trup til træning for at få andetholdet op i serie 1, og det lykkedes. Det var helt nødvendigt, hvis der skal bruges reserver fra andetholdet.

- Vi har spillet gode kampe i denne sæson, men resultaterne har ikke været så gode som sidste år, og der venter en hård kamp for at undgå nedrykning til sommer. Det vigtigste er, at de skadede bliver klar igen. Vi har savnet Patrick Grønbech og Marcus Kirchheiner.

- Jeg har arbejdet en del med spillestilen. Det sidder i spillerne, at de gerne vil sparke lange bolde, og det har ikke været godt nok i min filosofi, men jeg føler, der er kommet mere fodbold ind i spillet. Man kan flytte en del, men der er også en grænse, siger den afgående Odder-træner.

- Jeg går ikke med en cheftræner i maven. Jeg vil gerne have en mere beskeden rolle, evt. et ungdomshold sammen med et civilt job eller hjælpe en ung cheftræner, men jeg har ikke talt med nogen om det.
Bent Christensen, afgående cheftræner i Odder.

Næste station

Bent Christensen har haft sin faste gang i Lyngby i en menneskealder, og han vender tilbage for at spille veteranfodbold med landsholdsspillere som Klaus Berggreen og Michael Schäfer.

- Jeg har den højeste træneruddannelse, men jeg går ikke med en cheftræner i maven. Jeg vil gerne have en mere beskeden rolle, evt. et ungdomshold sammen med et civilt job eller hjælpe en ung cheftræner, men jeg har ikke talt med nogen om det. Nu handler det om, at vi skal flytte tilbage, og så må vi ser, hvad der sker. Det eneste, der er fastlagt, er, at vi spiller mod Skive på lørdag, siger Bent Christensen.

Træner siger farvel: Har haft to gode år trods mange problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce