Danmark har aldrig mødt et stærkere Wales-hold

Soccer Football - UEFA Nations League - League B - Group 4 - Wales v Republic of Ireland - Cardiff City Stadium, Cardiff, Britain - September 6, 2018 Wales' Gareth Bale shakes hands with manager Ryan Giggs after being substituted Action Images via Reuters/Andrew Boyers

Danmark har aldrig mødt et stærkere Wales-hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gareth Bale og Ryan Giggs løfter Wales op til et klassehold - Danmark er ikke favorit på hjemmebane.

Aarhus: Når Danmark løber på banen til søndagens landskamp mod Wales, har Danmark aldrig mødt et stærkere landshold fra Wales.

Ryan Giggs er ny landstræner. Han er kun 44 år og langt yngre end de fleste landstrænere. Han var den eneste, der var med til at vinde alle 13 engelske mesterskaber med Manchester United i den periode, han var i klubben, dvs. fra 1990 til 2014.

Han spillede 963 tællende kampe for Manchester United, herunder 672 kampe, og nåede 64 landskampe og 12 mål, men Ryan Giggs nåede aldrig at spille en slutrunde.

Wales var med til VM i 1958 og kom først med igen i 2016, da Giggs var stoppet. Her nåede Wales semifinalen ved EM i Frankrig, men tabte 2-0 til de senere europamestre fra Portugal, Cristiano Ronaldo og co.

Undervejs vandt Wales med 3-1 over Belgien.

Wales kom ikke til VM i Rusland. Mange husker sikkert stadig den dramatiske play-off-kamp, da Irland vandt 1-0 og kvalificerede sig til play-off-kampene mod Danmark, men Wales tog en klækkelig revanche i denne uge med en overbevisende 4-1 sejr. Især Gareth Bales mål til 2-0 var en sand perle.

Danmarks trup
Danmarks trup mod Wales:

Kasper Schmeichel, Frederik Rønnow, Jonas Lössl

Simon Kjær, Mathias Zanka Jørgensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Jonas Knudsen, Jens Stryger Larsen, Nicolai Boilesen

Andreas Christensen, Thomas Delaney, Christian Eriksen, Lasse Schøne, Lukas Lerager, Anders Christiansen, Christian Nørgaard, Mike Jensen

Yussuf Poulsen, Andreas Cornelius, Pione Sisto, Viktor Fischer, Martin Braithwaite.

Simon Kjær er anfører og spiller sin landskamp nr. 83.

Christian Eriksn er truppens topscorer me 23 mål i 83 landskampe.

Martin Braithwaite spiller sin landskamp nr. 25.

Christian Nørgaard er truppens eneste debutant.

Bale er den nye Ryan Giggs

Gareth Bale har fået den samme rolle, som Ryan Giggs, Mark Hughes og Ian Rush havde tidligere hos Wales. Han er holdets store stjerne i sin bedste fodboldalder, 29.

Gareth Bale havde en stor rolle i Tottenham og blev årets spiller i Premier League i 2013. Han blev solgt til Real Madrid og var med til at vinde Champions League i 2014, 2016, 2017 og 2018. Man husker stadig hans flotte mål mod Atletico Madrid, da han overhalede en forsvarsspiller ved at løbe uden for banen og sluttede af med at score.

Wales' svage punkt er målmand Wayne Hennessey, der vogter målet i Crystal Palace. Det var netop den klub, der ville købe Frederik Rønnow for at få løst målmandsproblemet, men Brøndby kom i vejen, og Wayne Hennessey er stadig førstemålmand i Crystal Palace.

Danmarks møder med Wales

Danmark og Wales har mødt hinanden otte gange og har fire sejre hver.

Det er 19 år siden, Danmark har slået Wales. Det skete på Anfield road i Liverpool. Danmark vandt 2-0 på mål af Jon Dahl Tomasson og et straffesparksmål af Stig Tøfting.

John Sivebæk var med til at vinde 1-0 i 1990, matchvinder Brian Laudrup, og 1-0 i 1987, matchvinder Preben Elkjær.

Ole Fritsen var med til at vinde 1-0 i 1964, da Ole Madsen scorede sejrsmålet.

Der var fem VB'ere og en Horsens-spiller med, da Danmark tabte 4-2 i Wales i 1965. Kaj Poulsen og Ole Fritsen scorede. Max Møller vogtede målet, Ulrik le Fevre, Poul Bilde og Johnny Hansen fra VB var også med.

Danmark tabte 1-0 i 1987, 2-1 i 1998, og det seneste møde i 2008 vandt Wales på et mål af Craig Bellamy. Mathias Zanka er eneste genganger i den danske trup.

Det var en festlig forestilling, fordi DBU markerede 100 året for Danmarks første officielle landskamp i 1908 ved at invitere samtlige landsholdsspillere, som stadig var i live. Der kom 142.

Festligt er vel ikke den bedste betegnelse for landskampen i Aarhus søndag aften. Det er snarere en redningsaktion for dansk fodbold.

DIF-formand Morten Mølholm siger, at parterne stadig er langt fra hinanden, selv om der er våbenhvile. Forhandlingerne genoptages på mandag. Der er ingen tid at spilde, for Danmark har fire landskampe mere i år:

13. oktober ude mod Irland, 16. oktober hjemme mod Østrig i Herning, 16. november ude mod Wales og 19. november hjemme mod Irland i Aarhus.

Danmark har aldrig mødt et stærkere Wales-hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce