DF vil bekæmpe KOL med en national lungeplan

Arkivfoto

DF vil bekæmpe KOL med en national lungeplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Velvære - Danmarks næststørste parti, Dansk Folkeparti, rasler nu med sablen og kræver en national lungeplan for at afhjælpe problemerne med blandt andet KOL (Kronisk Obstruktiv Lungelidelse), skriver metroxpress.

- Jeg ønsker en handlingsplan og en større indsats på området. Jeg vil tage det op med vores nye sundhedsminister og se, hvordan vi kommer til bunds i det her, siger sundhedsordfører hos Dansk Folkeparti, Liselott Blixt.

Hun har selv arbejdet med KOL-ramte som social- og sundhedsassistent:

- Det er et område, der får for lidt fokus, og det er vigtigt, at vi med en lungeplan får fokus på, hvordan vi bliver mere effektive, så flere får en diagnose og bliver behandlet.

Metroxpress har forgæves forsøgt at få en kommentar fra sundhedsminister Sophie Løhde (V), der er på ferie. Men i regeringsgrundlaget fremgår det, at regeringen finder det afgørende, at regionerne løfter de vigtigste opgaver, som de har ansvaret for - heriblandt at forbedre indsatsen for mennesker med kroniske sygdomme.

Hos Danmarks Lungeforening har man længe efterspurgt en lungeplan fra politikerne.

- Det er en meget, meget opløftende melding. I dag er det ikke beskrevet i detaljer, hvordan det skal foregå fra forebyggelse til tidlig opsporing til rehabilitering, siger bestyrelsesformand Johannes Flensted-Jensen til metroxpress.

Metroxpress har uden held forsøgt at få en kommentar fra sundhedsordførerne i V, K og LA.

400.000 danskere lider af den dødelige sygdom, der ikke kan helbredes.

DF vil bekæmpe KOL med en national lungeplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce