Virksomhed har indviet museum: 500 deltog ved åbningen

Lars Kann Rasmussen i midten med det røde slips instruerede de øvrige fire snoreklippere i, hvordan der skulle klippes. Fra venstre er det CFO i Velux, Peter Bang, tidl. koncerndirektør Bjarne Thomsen, Lars Kann Rasmussen, medarbejderrepræsentent Jimmi Bendorf Laursen og fabriksdirektør Kristian Justesen. Foto: Jens Amtoft

Virksomhed har indviet museum: 500 deltog ved åbningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Velux 75 års historie er kommet på museum. Fem guldsakse klippede den røde snor.

Østbirk: Der bliver klippet røde snore til den store guldmedalje i Østbirk for tiden.

Det er blot et par uger siden, at byens borgere var inddraget i en fælles snoreklipning ved indvielsen af byens nye multihal.

Torsdag eftermiddag blev der også klippet snore i fællesskab, da det nye virksomhedsmuseum Velux Collection blev officielt indviet.

Det var en række af virksomhedens fremtrædende topfolk samt en medarbejderrepræsentant, der førte guldsakse gennem det røde bånd, og som derfor som de første kunne besøge den officielt nyåbnede udstilling af ovenlysvinduets 75-årige historie.

Forinden var Velux medarbejdere samlet i et stort telt, der var opstillet til lejligheden. Omkring 500 lyttede til de officielle taler, inden der var spisning og underholdning på programmet.

- ØB (Østbirk Bygningsindustri - red) forandrer sig, Velux forandrer sig, og med skabelsen af det her fantastiske sted bliver det nu tydeliggjort, at forandringen og alt besværet er det hele værd. På vegne af ØB og hele lokalområdet, vil jeg vil jeg gerne ønske jer alle sammen rigtig hjerteligt tillykke med Velux Collection, sagde fabriksdirektør Kristian Justesen i sin tale.

Det nye topmoderne museum er blevet indrettet i den bygning, der kaldes ØB-gården. Gården har siden 1981 dannet rammen med den historiske Velux-samling, der nu er grundlaget for det topmoderne museum.

Der er meget bevidst, at udstillingen kom til at hedde en samling og ikke et museum, for man ønskede ikke, at Veluxtanken kom på museum.
Lars Kann Rasmussen, Velux
Omkring 500 medarbejdere deltog i festlighederne i forbindelse med åbningen af Velux Collection. Foto: Jens Amtoft
Omkring 500 medarbejdere deltog i festlighederne i forbindelse med åbningen af Velux Collection. Foto: Jens Amtoft

Arrangement i weekenden

- Der er sikkert en del herinde, der slet ikke var født, da vi indviede Velux-samlingen den 14. maj 1981. Der er meget bevidst, at udstillingen kom til at hedde en samling og ikke et museum, for man ønskede dengang ikke, at Velux-tanken kom på museum. Den skulle derimod være levende til løbende inspiration for såvel kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere, sagde Lars Kann Rasmussen i sin tale.

Han er søn af Velux grundlægger, Villum Kann Rasmussen. Også Veluxs CFO, Peter Bang, var blandt snoreklipperne.

- Jeg meget stolt af at få lov til at stå her i dag og sammen med jer at være med til at indvie den her samling, hvor fortiden og historien peger direkte ind i fremtiden, fuld af dagslys, frisk luft og innovative idéer, sagde Peter Bang.

Omkring 2000 har tilmeldt sig weekendens arrangement, hvor medarbejdere og lokale kan komme ind og se det nye museum.

Fra 1. november, vil der være en ugentlig åbningsdag for offentligheden.

Virksomhed har indviet museum: 500 deltog ved åbningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce