Udviklingodder forsøger at hjælpe Ørtingfirma

Lars Nikolajsen og Nina Jarlstad leder efter nye lokaler til Nize Equipment, der sælger og servicerer kæmpestore printere. Foto: Søren E. Alwan

Udviklingodder forsøger at hjælpe Ørtingfirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervsråd forsøger altid at hjælpe firmaer med at finde lokaler eller lave noget nyt. Kommunen er også i gang med at lave en ny strategi for erhvervsudvikling.

Odder: Lige nu leder Ørtingfirmaet Nize Equipment efter et sted at lave et nyt hovedsæde, og flere placeringer er i spil. En af mulighederne er Odder, og Udviklingodder vil gerne bidrage til, at firmaet bliver i kommunen.

- De søger efter jord i Odder, og lige nu er det, hvad vi kan tilbyde dem. Der er ikke tomme lokaler her, der passer til deres behov. Jeg kan ikke sige så meget mere offentligt, men jeg har været ude at vise dem rundt, siger udviklingschef Karsten Geertsen.

- Generelt kan vi tilbyde, at hvis man ikke kan finde tomme lokaler, der passer, så har vi noget jord. Så kan man selv bygge, eller vi kan hjælpe med at finde nogle, der vil bygge og leje ud, tilføjer han.

Lige nu er det i Odder, kommunen har erhvervsarealer til salg.

- Det er lidt begrænset, hvad der er udlagt til erhverv i landsbyerne i kommuneplanen. Der er lidt i Ørting, men det er ikke stort nok til Nize Equipment. Det sker ikke så tit, at der kommer nogle, der vil bygge en ny virksomhed i en af landsbyerne. Og hvis man udlægger jord til erhverv, så kan det ikke bruges til andet som f.eks. boliger, siger Karsten Geertsen.

Hvis man ikke kan finde tomme lokaler, der passer, så har vi noget jord.
Karsten Geertsen, udviklingschef

Er i gang med at lave ny erhvervsstrategi

Der er dog eksempler på nye firmaer, der er kommet til. I udkanten af Hou er der bygget noget, og på en gård udenfor Hundslund er en længe indrettet til at leje ud til forskellige virksomheder.

I den kommende tid får politikere mulighed for at overveje, hvad der skal ske i fremtiden med erhvervslivet. Kommunen har en udviklingspolitik fra 2003, men er gået i gang med at lave en ny erhvervsudviklingsstrategi.

Den skal fokusere på, at kommune tilbyder gode rammer for erhvervslivet.

- Det er det nye byråd, der har sat det på dagsordenen. Og byrådet og Udviklingodders bestyrelse tager sammen på en studietur for at høre om andre kommuners erfaring med processen, siger Karsten Geertsen.

Han skal selv med på studieturen, det samme skal embedsmænd og formanden for handelsstandsforeningen Køb Odder, Flemming Birch.

Udviklingodder forsøger at hjælpe Ørtingfirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce