Turisters færden skal overvåges gennem mobiltelefonen

Ved at måle signaler fra mobiltelefoner ved bl..a. Saxild Strand, skal turisternes adfærd måles. Arkivfoto: Kim Haugaard

Turisters færden skal overvåges gennem mobiltelefonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anonyme mobildata skal forbedre forholdene for gæster. Men først skal målinger vise, hvordan de bevæger sig rundt i kommunen.

Odder: Den første sensor er allerede sat op i Kvickly, og senere følger andre på Torvet i Odder, Tunø, stranden ved Saxild samt Hou Havn.

Sensorerne skal samle wi-fi-signaler fra mobiltelefoner og andre mobile enheder, og på den måde skal turistbranchen kigge på, hvordan turister bevæger sig rundt i området.

- Vi ved, at mange turister handler ind i Kvickly-området. Sensorerne kan vise os, om de også finder vej til Torvet. Søger de væk, skal vi måske blive bedre til at gøre opmærksom på, hvad Odder ellers har at byde på, siger turistchef Helle Berthold Rosenberg i en pressemeddelelse.

Der bliver stillet 10 sensorer op forskellige steder i kommunen, hvor turisterne ofte kommer.

- Det bliver f.eks. muligt at sammenligne med vejrmålinger, så vi kan se, hvordan regnvejr påvirker gæsternes rejseplaner, samt hvor og hvornår turisterne er i byen. Før ville det være en fornemmelse. Nu vil vi kunne handle ud fra konkrete tendenser, tilføjer Helle Berthold Rosenberg.

Måler mønstre
Et nyt projekt skal forsøge at måle turisternes adfærd, når de er på besøg i Odder Kommune. På den måde kan man få svar på, hvad turisterne laver, når de besøger området. Ideen er bl.a. at finde ud af, hvad turisterne gør, når der er regnvejr. Samt at finde ud af, om sommerhusgæsterne kører til byen og handler.

Den viden, der bliver samlet, skal bruges til at udvikle Odder og skabe bedre oplevelser for turister og fastboende. Samtidig skal den være til gavn for erhvervsliv og butikker.

Anonym undersøgelse

Målet er at udvikle Odder som turistdestination, og resultatet skal fortælle noget om, i hvilken rækkefølge stederne bliver besøgt.

Ifølge VisitOdder er de indsamlede data 100 pct. anonyme. Hver dag bliver de anonymiserede data lavet om til opsummerede tal, og råmaterialet slettes hver uge.

- Sensorerne kan ikke opfange, hvem der ejer eller bruger telefonerne. Når en smartphone passerer en sensor, kan sensoren se, at telefonen søger efter WiFi-signal. Sensoren opfanger kun ydre data som tidspunkt og signalstyrken. Turister er ikke længe i byen, mens borgerne er. Derfor bliver gentagne mønstre over flere uger fjernet fra målingerne.

- Vi ser kun på "den store pulje" af telefoner og aldrig, hvor en enkelt telefon er. Det svarer til, vi kan se, at en gruppe af mennesker i området går i Ecco-sko, men vi har ingen mulighed for at kende skoenes ejermænds, siger Helle Berthold Rosenberg.

Foruden VisitOdder er Køb Odder, UdviklingOdder og kommunen med i projektet.

Turisters færden skal overvåges gennem mobiltelefonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce