Turisterne står i kø - nu trommes lokale sommerhus-ejere sammen

Kystlandet vil gerne have flere til at leje deres sommerhuse ud. Arkivfoto

Turisterne står i kø - nu trommes lokale sommerhus-ejere sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turistorganisation inviterer ejere af feriehuse til møde, hvor de kan høre om fordelene ved at leje ud.

Odder: Turisterne står i kø for at komme til Saxild, Rude og de andre strandområder ved kysten i ferietiden. Men der mangler sommerhuse, og det vil turistsamarbejdet Kystlandet gerne gøre noget ved.

- Vi vil gerne have mange flere til at leje ud, for der er mange sommerhuse, der ikke bliver benyttet året rundt. Nogle overvejer det måske, men er ikke klar over, hvordan de rent praktisk og økonomisk griber det an, siger turistchef Helle Berthold Rosenberg.

Derfor har turistorganisationen Kystlandet sammen med kommunen inviteret alle sommerhusejere til et møde, hvor de kan få klar besked.

På mødet kommer Torben Busk, der lejer sit sommerhus ud, og fortæller om sine erfaringer. Desuden kommer stylist Bodil Forsberg med tip til, hvordan man får det bedste ud af sit sommerhus.

Feriehusejernes Brancheforening vil bl.a. fortælle om økonomien i at leje ud. F.eks. er de første 21.900 kr. i skattefrie, når man bruger et bureau, og derefter er der et pænt skattefradrag.

Vi vil gerne fortælle om alt det praktiske i at leje sit sommerhus ud.
Helle Berthold Rosenberg, turistchef, Kystlandet

Står tomme det meste af året

En landsdækkende analyse har vist, at danske sommerhuse står tomme ca. 80 pct. af året. Samtidig er der turister, der leder efter et sted at være.

- Behovet bliver ekstra synligt i år, for der er sammenfald mellem hovedferierne i Danmark, Tyskland og Sverige. Så er det ærgerligt, hvis turisterne tager andre steder hen. Turisterne er et gode for Odder. Jo flere, der er, desto flere lægger penge i detailhandelen, på restauranter og andre steder, siger Helle Berthold Rosenberg.

Odder Kommune er medarrangør, og borgmester Uffe Jensen byder velkommen på mødet, der holdes søndag 15. april kl. 13-15.30 på institutionen Saxild Strand, det gamle badehotel ved Saxild Strand.

Der er 100 pladser til mødet, og interesserede kan melde sig til hos Kystlandet.

- Nogle overvejer det måske, og så er det en god måde at få noget at vide. Vi har en forventning om, at alle pladser ryger, og hvis der er stor opbakning, vil jeg lave et arrangement i efteråret, siger turistchefen.

Turisterne står i kø - nu trommes lokale sommerhus-ejere sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce