Statens skraldespandsselskab har overtaget ejeren: Nu lukker Mini-børs fra Horsens

Dansk OTC flyttede i 2011 ind i Levyhuset i Levysgade. Men flere og flere aktiviteter rykkede til selskabets kontor i Hellerup, og OTC-Listen, der ellers blev administreret i Horsens, blev i 2015 solgt fra til Københavns Andelskasse. Arkivfoto

Statens skraldespandsselskab har overtaget ejeren: Nu lukker Mini-børs fra Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Horsens-baserede mini-børs Dansk OTC, som i 2015 blev overtaget af Københavns Andelskasse, lukker. Det sker som følge af, at andelskassen er overtaget af Finansiel Stabilitet.

Horsens: Handlen med unoterede aktier på OTC-listen indstilles.

Det fremgår på hjemmesiden for den Horsens-baserede børs i form af en kort udmelding fra Københavns Andelskasse, som overtog Dansk OTC i 2015.

Andelskassen blev for nylig - 13. september 2018 - overtaget af Finansiel Stabilitet, som populært kaldes statens skraldespandsselskab for nødlidende banker.

Det skete, efter at banken gennem flere år har fået en række påbud fra Finanstilsynet - senest i august for brud på hvidvaskloven, skriver Jyllands-Postens Finans.dk. Mediet skriver, at andelskassen blev overtaget, da der ifølge Finanstilsynet ikke var udsigt til en privat løsning på bankens problemer.

Overtagelsen har nu også ført til en lukning af OTC-listen.

- Københavns Andelskasse under kontrol vil per 15. november 2018 ikke længere stå for at modtage og formidle ordrer vedrørende køb og salg af unoterede aktier, lyder den officielle udmelding.

Dansk OTC
  • Blev som fondsmæglerselskab grundlagt i 1994 i Horsens af Stig Ersgaard og Steen Aabo.
  • I 2007 blev det solgt til Capinordic, og i forbindelse med Capinordics konkurs i 2010 blev selskabet overleveret til det statslige Finansiel Stabilitet og herfra solgt til Basisbank.
  • Herfra købte Jesper Bak - med sit selskab Marble Road Group - Dansk OTC i 2011.
  • Tidligere havde Dansk OTC til huse på Holmboes Allé, men i 2011 flyttede det til Levyhus.
  • Med ny ejer spredte aktiviteterne sig mere og mere til finansiel rådgivning og mere og mere til selskabets kontor i Hellerup. Aktiviteterne i Horsens, som var koncentreret om handel med unoterede aktier, blev i 2015 solgt til Københavns Andelskasse, og siden oktober 2016 har selskabet ikke haft ansatte siddeende i Horsens.
  • Københavns Andelskasse har drevet OTC siden 2015, men i september blev andelskassen overtaget af statens Finansiel Stabilitet.

Undersøger andre muligheder

Handelsordrer, der ikke er gennemført senest den 14. november, vil derfor blive annulleret, fremgår det.

29 selskaber har indtil onsdag været optaget på OTC-listen, hvor det samtidig har været muligt at handle selskabernes aktier.

Det gælder bl.a. AC Horsens og Danske Hoteller A/S, herunder Hotel Juelsminde Strand.

- Vi beklager beslutningen, men vi vil, så vidt det er os muligt, søge via hovedkontoret at formidle køb og salg af vores aktier, skriver Danske Hoteller i en meddelelse til aktionærerne, som Horsens Folkeblad er kommet i besiddelse af.

- Hvis du hverken står over for at skulle købe eller sælge aktier, har ovennævnte ingen betydning, og du skal ikke foretage dig noget i den anledning, tilføjer hotelsammenslutningen.

Bestyrelsen er p.t. ved at undersøge eventuelle andre mulige handelspladser for aktierne, fremgår det også.

Statens skraldespandsselskab har overtaget ejeren: Nu lukker Mini-børs fra Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce