Se vinderne af de østjyske mesterskaber i at få folk i job

Der er i det hele taget gang i beskæftigelsen i Østjylland. Her er det murere fra Trekantens Murerforretning i Vejle, som er i sving. Skanderborg Kommune har den laveste procentdel af folk på dagpenge. Foto: Morten Pape

Se vinderne af de østjyske mesterskaber i at få folk i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skanderborg har den laveste andel af dagpengemodtagere - 2,17 procent - af alle kommuner i Østjylland. Aarhus ligger på dumpepladsen, viser tal fra Danmarks Statistik.

Østjylland: Der er gang i beskæftigelsen blandt folk i Skanderborg. Dugfriske tal fra Danmarks Statistik viser, at Skanderborg Kommune har Østjyllands laveste andel af dagpengemodtagere.

I fjerde kvartal af 2017 var der 11.998 dagpengemodtagere i de 10 kommuner i Østjylland. Det svarer til 3,50 procent af de personer, som aktivt betaler til dagpengesystemet. Det er lige under landsgennemsnittet, som ligger på 3,64 procent. Skanderborg Kommune topper listen i Østjylland som duksen med kun 2,17 procent dagpengemodtagere.

Analysen er foretaget af hjemmesiden skift-a-kasse.dk, som har til formål at hjælpe danskerne i valg af a-kasse og fagforening, via oplysning og prisinformation.

Så mange modtager dagpenge i din kommune
Her er andelen af dagpengemodtagere - målt i procent af arbejdsstyrken - i Østjyllands kommuner. Skanderborg har færrest dagpengemodtagere:1. Skanderborg: 2,17% 2. Favrskov: 2,27% 3. Hedensted: 2,33% 4. Odder: 2,35% 5. Syddjurs: 2,95% 6. Silkeborg: 3,09% 7. Horsens: 3,38% 8. Randers: 3,64% 9. Norddjurs: 3,93% 10. Aarhus: 4,26%

Tallene viser dagpengemodtagere i procentdel af forsikringsaktive a-kasse medlemmer. Kilde: Her bor Danmarks dagpengemodtagere i 2018, Danmarks Statistik

Alle ledige får individuel vejledning

Hjemmesiden har talt med Skanderborgs borgmester, Jørgen Gaarde (A), om andelen af dagpengemodtagere kun er 2,17 procent, hvilket er det laveste i Østjylland og langt under landsgennemsnittet.

- Vi har i de senere år arbejdet målrettet med forskellige strategier for en intensiv virksomhedsrettet indsats og opkvalificering af alle ledige, så alle ledige dagpengemodtagere i Skanderborg kommune får en individuel og målrettet indsats som bringer dem i varig selvforsørgelse, siger Jørgen Gaarde.

Den lave andel af dagpengemodtagere i Skanderborg Kommune, er ifølge Jørgen Gaarde konsekvens af en bred vifte af tiltag, som skal bringe ledige i job.

- Vi vil gerne fremhæve vores tiltag omkring jobrettede samtaler og vores etablering af udvidet erhvervsservice og samarbejdet med det lokale arbejdsmarked. Vi har været "first mover" på setuppet omkring de tidlige indsatser og resultaterne er rigtig gode.

Aarhus har mange ledige nyuddannede

Danmarks næststørste by Aarhus ligger højt på listen med en andel af dagpengemodtagere på 4,26 procent. I følge beskæftigelseschef hos Aarhus Kommune, Vibeke Jensen, er en del af forklaringen, at den store studieby har mange nyuddannede, som er ledige.

- Aarhus er en uddannelsesby, og hvert år er der rigtig mange unge, som dimitterer fra uddannelsesinstitutionerne. De skal efterfølgende ind på arbejdsmarkedet. En del af dimittenderne er typisk ledige i en kort periode, hvilket giver et midlertidigt udslag i ledighedsstatistikkerne. Heldigvis kan vi se, at hovedparten af dimittender kommer i job i løbet af nogle måneder, siger beskæftigelseschefen.

I Aarhus Kommune arbejder man tæt sammen med de lokale virksomheder, hvilket Vibeke Jensen uddyber:

- Vi ved, at en virksomhedsrettet indsats er mest effektfuld. Derfor har vi igennem de seneste år markant forøget kontakten til de århusianske virksomheder. I 2017 var vi i kontakt med langt over 6.000 unikke virksomheder.

I forhold til akademikerne har Aarhus Kommune iværksat en række målrettede indsatser til at få nyuddannede hurtigere ud i deres første job, siger Vibeke Jensen til hjemmesiden.

- De konkrete eksempler på vores indsatser er en indsats allerede inden de studerende dimitterer. At vi har fokus på alternative beskæftigelsesmuligheder for magistre samt at styrke den geografiske mobilitet blandt ledige akademikere. Vi har også særligt fokus på indflytning af statslige arbejdspladser - og at afdække brancheområder, som akademikere kan kvalificeres til.

Se vinderne af de østjyske mesterskaber i at få folk i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce