Se kortet: Der er få økologer i Hedensted Kommune

I hele landet var 8,1 pct. af det samlede landbrugsareal i 2016 økologisk. Der er dog store forskelle lokalt fra 16,4 pct. i Ikast-Brande Kommune og 1,3 pct. i Fredericia Kommune. Illustration: Ingrid Trier

Se kortet: Der er få økologer i Hedensted Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen har netop fremlagt en ny vækstplan for økologi. I Hedensted Kommune er potentialet stort. Kun tre pct. af landbrugsjorden i kommunen var i 2016 økologisk. På landsplan er tallet 8,1 pct.

Hedensted: 23. Så mange økologiske bedrifter findes der i Hedensted Kommune. De dyrkede i 2016, hvor de seneste tal på kommunalt niveau er opgjort, tilsammen 1299 hektar økologisk jord, svarende til 3,5 pct. af det samlede landbrugsareal i kommunen.

Dermed ligger den lokale økologiske produktion i den lave ende. Ser man samlet på hele landet var 8,1 pct. af landbrugsarealet i 2016 økologisk, men der er store udsving i den økologiske produktion fra kommune til kommune.

I Horsens Folkeblad og Vejle Amts Folkeblads dækningsområder ligger Hedensted Kommune med sine 3,5 pct. økologiske landbrugsjord lavt. Der er dog forholdsvis mere økologisk jord i Hedensted end i Odder og Fredericia, hvor der kun er hhv. 1,9 og 1,3 pct. økologisk dyrket areal. I den anden ende af skalaen findes kommuner som Vejle og Ikast-Brande, hvor hhv. 10,3 og 16,4 pct. af landbrugsjorden dyrkes økologisk.

Af regeringens udspil til en økologisk vækstpakke, der blev fremlagt i sidste uge, fremgår det, at andelen af økologisk jord i hele landet i 2017 steg med 13 pct. til 9,4 pct. af det samlede landbrugsareal. 2017-tallene er endnu ikke offentliggjort på kommunalt niveau.

Se på kortet, hvor de økologiske landbrug ligger her i området

Se kortet: Der er få økologer i Hedensted Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce