Salg af medicin til udlandet trækker dansk eksport frem

Den danske eksport til USA er vokset med 30 procent det seneste år, og det er blandt andet medicin, som er med til at løfte salget til amerikanerne. (Arkivfoto)

Salg af medicin til udlandet trækker dansk eksport frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den danske eksport er steget med 8,4 procent i årets første fem måneder. Medicin og maskiner trækker op.

Den danske eksport af varer til udlandet gik frem i maj, og det var trukket op af kemikalier og medicin.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Eksporten steg med 3,8 procent i maj sammenlignet med året før.

Dansk Industri, der repræsenterer omkring 10.000 virksomheder i Danmark, fremhæver en stærk eksport til USA. Det er blandt andet medicin, der trækker op i salget til amerikanerne.

- Amerikanerne har gang i historiens længste opsving, med utrolig lav ledighed og stigende realløn. Sammen med en stærk dollar har det løftet vores eksport til USA, skriver chefanalytiker Allan Sørensen i en kommentar.

For årets første fem måneder er eksporten samlet set gået op med 8,4 procent.

Allan Sørensen betegner det som en god udvikling. Det er særligt, set i lyset af at verdensøkonomien knirker - blandt andet som følge af handelskrigen mellem USA og Kina.

- Medicin, fødevarer og vindmøller er mindre følsomme over for økonomiske op- og nedture, og det er med til at forklare, hvorfor dansk eksport har klaret sig så flot i en tid med svag efterspørgsel i udlandet, siger Allan Sørensen.

Hos Dansk Byggeri, interesseorganisation for virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, konstaterer cheføkonom Bo Sandberg, at Danmark hidtil har undgået at blive ramt af handelskrigen.

- Det kan det godt være, at USA og Kina bekriger hinanden med toldsatser og tekniske handelshindringer.

- Men indtil videre ser det ud til, at Danmark ligger som en smørklat mellem de to supermagter, skriver han i en kommentar.

Han henviser til, at salget til begge lande er steget kraftigt i år. Eksporten til USA og Kina er øget med henholdsvis 31 og 21 procent i 2019.

Salg af medicin til udlandet trækker dansk eksport frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce