S er lun på Liniepavillonen: Vil rive ned og bygge nyt

Liniepavillonen, Strandvejen 26, er blevet sat til salg efter forpagteren Carsten Rud Nielsens død. Hans kone Jette Lund ønskede ikke at drive restauranten videre selv. Arkivfoto

S er lun på Liniepavillonen: Vil rive ned og bygge nyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiets byrådsgruppe foreslår, at kommunen afgiver bud på ejendommen på den gamle færgehavn.

Juelsminde: Op til årets første byrådsmøde foreslår Socialdemokratiet, at kommunen afgiver bud på Liniepavillonen med henblik på at vælte bygningen og opføre et kyst- og kulturhus.

- Placeringen er rigtig god. Man vil kunne få balance i byen. Vi har jo livet omkring lystbådehavnen, men der er havn hele vejen ind. Med et kulturhus vil der komme til at ske noget i den anden ende også, siger gruppeformand Henrik Alleslev.

Den gamle færgehavn har et uforløst potentiale, mener han.

- Ved at placere et nyt kyst- og kulturhus der får vi revitaliseret pladsen og lagt yderligere på turismeindsatsen, men også noget der er til glæde for borgerne i Juelsminde, siger Henrik Alleslev.

Nu, hvor Liniepavillonen er sat til salg, er der en oplagt mulighed for at realisere kyst- og kulturhuset. Den mulighed vil Socialdemokratiet gerne følge op på, og vi vil høre byrådet, om der er opbakning til, at kommunen afgiver et bud på Liniepavillonen.
Henrik Alleslev (S), gruppeformand
Det gamle projekt
  • Ønsket om et kulturhus, eller helt præcist et multihus, var også fremme i 2009.
  • Dengang skulle det erstatte det gamle vandrehjem og rutebilpladsen og bl.a rumme bibliotek og bistro.
  • En lille projektgruppe i Juelsminde stod bag projektet. Det kom senere til at handle mere om etablering af vandland og feriecenter, hvilket politikerne i Juelsminde Kommune allerede i 2006 havde vedtaget en principbeslutning om at bruge grunden til.
  • Kommunen gik med i projektarbejdet, men snakken om badeland stoppede i 2013, fordi kundegrundlaget blev vurderet for lille.
  • I 2014 blev der også lukket ned for ideen om feriecenter, da campingpladsen blev udvidet med busplads og vandrehjem.

Udspringer af masterplan

Socialdemokraterne forestiller sig, at kulturhuset skal bruges til aktiviteter året rundt, og at det vil kunne rumme restaurant, bibliotek og turistbureau. Partiet tænker, at faciliteter til vinterbaderne, der opfører badebro ud fra færgehavnen, kan indbygges.

Ideen om kulturhuset har Socialdemokratiet hentet i Juelsmindes masterplan fra marts 2017. Heri er et kystkulturhus et fokus, og en af tre nævnte placeringer er den gamle færgehavn. De to andre er Storstranden og havnepladsen.

Mener I, at den gamle færgehavn er den bedste placering af de tre?

- Vi synes i hvert fald, at der nu i forbindelse med salget af Liniepavillonen er en mulighed for at få placeringen bragt i spil, svarer Henrik Alleslev.

Den gamle rutebilstation, som engang var på tale som et sted at bygge multihus, mener socialdemokraten ikke er så relevant længere, da campingpladsen bruger grunden.

Må se på finansiering

Hvor skal pengene til et kulturhus komme fra?

- Hvis kommunen går ind i det, så må vi i gang med finansieringen. Vi har jo sat 25 mio. kr. om året af til udvikling af centerbyerne, og et kulturhus er da udvikling, svarer Henrik Alleslev.

Onsdag 30. januar vil det vise sig, om resten af byrådet også er lun på Liniepavillonen. Der er frist for bud på ejendommen 8. februar.

S er lun på Liniepavillonen: Vil rive ned og bygge nyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce