Risteri og bryggeri samarbejde: Ny øl med kaffe

Kenneth larsen med den nye kaffeøl, man kan købe i kafferisteriet. Foto: Jens Amtoft

Risteri og bryggeri samarbejde: Ny øl med kaffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag var der smagsprøver på kafferisteriets nye øl. Den er brygget med kaffe fra Honduras

Nr. Snede: Fredag formiddag stod brygmester Kenneth Larsen fra Boest klar ved fadølsankeret i Nørre Snede Kafferisteri.

Han skænkede smagsprøver på sin nye øl - eller rettere kafferisteriets nye øl.

- Det er en øl, jeg har lavet i samarbejde med risteriets Brian Sigtenbjerggaard (kafferisteriets indehaver - red.). Det er en signaturøl, dvs. den kun bliver solgt i Nørre Snede Kafferisteri, forklarede Kenneth Larsen.

Han driver sit bryggeri, HumlepraXis fra hjemmet ved Boest, hvor han gennem de seneste fem år efterhånden har brygget 20-25 forskellige øl.

Han er brygmester i sin fritid. Til daglig er han klarinettist i Odense Symfoniorkester.

Den nye øl er af typen brown ale. Det vil sige, at det er en kastanjebrun øl med et flot skum og en maltet karakter.

Den er brygget med et koldudtræk af Honduras Kaffe fra kafferisteriet.

- Jeg kan slet ikke smage kaffen, var der én af kunderne, der spontant udbrød fredag formiddag, men en anden kunde understregede, at kaffen var tydelig men diskret i eftersmagen.

Der var gratis smagsprøver fredag formiddag af risteriets nye øl. Foto: Jens Amtoft
Der var gratis smagsprøver fredag formiddag af risteriets nye øl. Foto: Jens Amtoft

Giver øllet karakter

Man skal ikke forvente en smag, som man oplever i en varm kop kaffe. Kaffesmagen er netop tydeligst i eftersmagen, hvor den er med til at give kaffen en fyldig afrundet smag. Den er med til at give øllet karakter.

Det er en øl, der er frisk og ikke så sød, som en brown ellers kan have en tendens til at være.

- Det er en øl, der er lavet udelukkende til kafferisteriet. Den bliver kun solgt her. Jeg har brygget 200 liter, sagde brygmesteren.

Arbejdet med kaffe og øl er ikke nyt for Kenneth Larsen.

Han har for år tilbage vundet DM i håndbryg med en øl, hvor kaffe også indgik som en ingrediens.

Efter at han har etableret sig med sit eget bryggeri, har han brygget en kaffe porter, dvs sige en mørk og kraftig øl med en smag af kaffe. Det er en øl, man også kan købe i kafferisteriet

- Da jeg jeg skulle lave en øl til Brian, foreslog jeg en brown ale. Jeg lavede et lille prøvebryg, som han smagte og sagde god for, forklarede Kenneth Larsen.

Kafferisteriets brown ale har en alkoholprocent på 5,8.

Nørre Snede Kafferisteris eget logo pryder etiketten. Foto: Jens Amtoft
Nørre Snede Kafferisteris eget logo pryder etiketten. Foto: Jens Amtoft
Den nye øl kan fremover købes i Nr. Snede Kafferisteri. Foto: Jens Amtoft
Den nye øl kan fremover købes i Nr. Snede Kafferisteri. Foto: Jens Amtoft

Risteri og bryggeri samarbejde: Ny øl med kaffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce