Restauratør: Jeg har kæmpet til det sidste for at redde sejlklubbens restaurant

Christian Horsdal var indtil i mandags restauratør i Horsens Sejlklubs Restaurant. Mandag blev han erklæret konkurs efter begæring fra Sydbank i forbindelse med et gammelt økonomisk mellemværende med banken. Han føler selv, han har kæmpet for at redde restauranten - men det gik ikke. Foto: Søren E. Alwan

Restauratør: Jeg har kæmpet til det sidste for at redde sejlklubbens restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Horsdal er ærgerlig over, at Horsens Sejlklubs Restaurant i mandags måtte lukke. Men han mener, han har gjort, hvad han kunne for at redde situationen.

Horsens: Jeg har gjort, hvad jeg kunne for at redde restauranten og sikre arbejdspladser og selskaber. Men det lykkedes ikke. Desværre.

Det er en ærgerlig, men fattet Christian Horsdal, der fortæller om de begivenheder, der førte til, at han i sidste uge måtte kaste håndklædet i ringen og lukke Horsens Sejlklubs Restaurant. Den har han siden april 2014 drevet sammen med sin tidligere samlever Susanne F. Mikkelsen.

I mandags var det slut, da selskabet bag restauranten blev erklæret konkurs i skifteretten i Horsens. Det er Horsens Sejlklub, der ejer bygning og inventar.

- 2017 var et forfærdeligt år på mange måder. Både privat og arbejdsmæssigt. I april gik Sanne og jeg fra hinanden, og hun ville i den forbindelse gerne træde ud af driften af restauranten, fortæller han.

Parterne lavede en købsaftale, som skulle træde i kraft i slutningen af sommeren. Den betød, at Christian skulle købe hende ud af restauranten.

- Men da sommeren var overstået, og jeg kom til at sidde med budgetterne, kunne jeg se, at det ikke ville gå. Det var en meget dårlig sommer for restauranten - bl.a. på grund af det dårlige vejr - og det betød, at jeg ikke kunne forsvare økonomisk at køre det videre alene. Derfor trak jeg mig fra købsaftalen, fortæller Christian Horsdal.

I stedet valgte parret at sætte selskabet bag restauranten til salg, og hen over efteråret og vinteren blev der ifølge Christian Horsdal forhandlet med flere mulige købere. Samtidig blev restauratørparret i løbet af januar mødt af en konkursbegæring fra Sydbank.

- Det handler om en gammel gæld, som der er blevet betalt af på, indtil der ikke var flere penge at betale af med. Det er ikke gæld, der har noget med sejlklubbens restaurant at gøre, understreger Christian Horsdal.

Personalet blev overrasket, da jeg fortalte dem, at vi skulle lukke. Vi havde haft nogle travle uger op til lukningen.
Christian Horsdal, tidligere restauratør Horsens Sejlklubs Restaurant
- Jeg har knoklet for at redde restauranten. Bl.a. for at sikre mine medarbejdere. De har været superloyale, og de har gjort en kæmpe indsats, siger Christian Horsdal. Foto: Søren E. Alwan
- Jeg har knoklet for at redde restauranten. Bl.a. for at sikre mine medarbejdere. De har været superloyale, og de har gjort en kæmpe indsats, siger Christian Horsdal. Foto: Søren E. Alwan

- Vi var ikke polstret

Ifølge restauratøren blev der i slutningen af uge fem lavet en købsaftale med en mand, som gerne ville købe restauranten. Han fik dog købsaftalen gjort betinget af, at den konkursbegæring, der var indgivet mod restauratørparret, blev trukket tilbage.

- Men det var Sydbank ikke indstillet på, konstaterer Christian Horsdal, og aftalen faldt derfor til jorden.

Christian Horsdal understreger, at selvom det ikke er driften af sejlklubbens restaurant, der er direkte skyld i konkursen, kunne restauranten ikke være blevet drevet videre.

- Det fedt, vi skulle have været polstret med til at stå imod den magre vintersæson, var der simpelthen ikke, da vi gjorde pengene op i efteråret. Selvom den gamle gæld ikke havde været der, havde det alligevel været umuligt at drive restauranten videre, siger han.

Christian Horsdal var indtil i mandags restauratør i Horsens Sejlklubs Restaurant. Mandag blev han erklæret konkurs efter begæring fra Sydbank i forbindelse med et gammelt økonomisk mellemværende med banken. Han føler selv, han har kæmpet for at redde restauranten - men det gik ikke. Foto: Søren E. Alwan
Christian Horsdal var indtil i mandags restauratør i Horsens Sejlklubs Restaurant. Mandag blev han erklæret konkurs efter begæring fra Sydbank i forbindelse med et gammelt økonomisk mellemværende med banken. Han føler selv, han har kæmpet for at redde restauranten - men det gik ikke. Foto: Søren E. Alwan

Medarbejderne tog det pænt

Christian Horsdal stiller sig undrende over for, at Sydbank ikke var interesseret i at lade restauranten blive solgt, så der trods alt kunne hentes nogle penge ind til at betale kreditorerne.

Han måtte sidste mandag formiddag møde i skifteretten i Horsens, hvor hans selskab blev erklæret konkurs.

- Efter mødet tog vi ned i restauranten for at gennemgå alle de ting, der er vores, som eventuelt kan sælges for at skaffe penge til konkursboet. Det drejer sig bl.a. om gryder, pander, vin osv. Det er nu i kurators varetægt, men det er ikke noget, der kommer til at indbringe ret mange penge, siger Christian Horsdal.

- Jeg har knoklet for at redde det. Bl.a for at sikre mine medarbejdere. De har været superloyale, og de har gjort en kæmpe indsats. Jeg er ked af, at jeg ikke kunne redde arbejdspladserne og de selskaber, der var booket hen over de kommende måneder, siger han, der søndag ryddede op og gjorde rent i restauranten, inden han orienterede de seks medarbejdere om den alvorlige situation.

- De blev kede af det, men de tog det pænt, siger restauratøren, der ikke ved, hvad fremtiden bringer for ham selv. Han afviser dog, at han er færdig med restaurationsbranchen.

- Jeg har været i branchen siden 1986, og jeg kommer til at savne at gå på arbejde. Men nu skal jeg lige lande, før jeg begynder at overveje, hvad jeg skal, siger Christian Horsdal.

Restauratør: Jeg har kæmpet til det sidste for at redde sejlklubbens restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce