Politikere nået til enighed: Indfører p-kontrol med lastbiler syv dage om ugen

Fra 2019 skal der føres daglig kontrol med parkerede lastbiler i Horsens Kommune. Det har byrådet besluttet i forbindelse med den netop overståede bugdetforhandling. Foto: Mette Mørk

Politikere nået til enighed: Indfører p-kontrol med lastbiler syv dage om ugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I det netop vedtaget budgetforlig i Horsens Kommune er det blevet besluttet at øge kontrollen med parkerede lastbiler i industriområderne.

Horsens: Når vi går ind i 2019, skal langturschauffører tænke sig godt om, inden de vælger at parkere ulovligt langs industrivejene i Horsens.

Det ligger fast, efter byrådet i Horsens har valgt at øge kontrollen med langtidsparkerede lastbiler, der i dag er meget begrænset.

- I forbindelse med budgettet for 2019 har byrådet besluttet, at der skal være kontrol med lastbilparkering syv dage om ugen, konstaterer Niels Peter Bøgballe (S), næstformand i Plan- og miljøudvalget.

Opgaven skal løses af Driftsgården i Horsens Kommune, der allerede løser opgaver som snerydning, affaldsindsamling og vedligehold af kommunens veje.

- Løsningen skal ses som et udtryk for, at vi ikke kun ønsker, at der skal være kontrol, men at der også skal foretages renholdelse, for det er ikke kun de parkerede lastbiler, men også affaldet, som borgerne er interesserede i at få gjort noget ved, siger Niels Peter Bøgballe, der understreger, at det skal struktureres på en måde, så det ikke går ud over Driftsgårdens eksisterende opgaver.

Løsningen skal ses som et udtryk for, at vi ikke kun ønsker, at der skal være kontrol, men at der også skal foretages renholdelse.
Niels Peter Bøgballe (S)

Vil i gang med det samme

Horsens Folkeblad har gennem den seneste tid beskrevet udfordringen med lastbiler, der parkerer langs kommunens industriveje døgnet rundt, selvom det ikke er lovligt i tidsrummet mellem klokken 18 og 6.

Den ulovlige parkering skaber pladsproblemer for forbipasserende, og flere af de "camperende" langturschauffører dumper affald.

Det er med baggrund i den problematik, at byrådet har besluttet at øge kontrollen af ulovligt parkerede lastbiler. En beslutning, som Michael Nedersøe (DF), der selv har rejst problematikken i plan- og miljøudvalget, er godt tilfreds med.

- Det er en fornuftig og god løsning at sætte Driftsgården til at kontrollere. Jeg tror på, at lastbilerne nok skal forsvinde, når de begynder at få bøder, for det er jo ikke kun et spørgsmål om økonomi. Når chaufføren har fået en bøde, skal han også flytte lastbilen, og det kan give udfordringer i forhold til deres køre- og hviletider, siger Michael Nedersøe, der ikke desto mindre rejser spørgsmålet om øget lastbilkontrol igen på næste byrådsmøde.

- Budgettet er jo først gældende fra 2019. Jeg mener, man bør øge kontrollen med lastbilparkering med det samme, siger han.

Kig på Exxit 59

I modsætning til Michael Nedersøe mener Niels Peter Bøgballe ikke, at udfordringen med langtidsparkerede lastbiler løser sig alene ved at øge kontrollen.

I tråd med hvad der er skrevet ind i budgetforliget, mener han, der skal findes en parkeringsløsning, hvor lastbilchauffører mod betaling kan langtidsparkere lovligt.

- Det skal etableres i privat regi, for jeg mener, at skatteborgernes penge kan bruges bedre end på lastbilparkering. Man kan med fordel lade sig inspirere af Exxit 59 i Vejle, hvor der er mulighed for at leje en lastbilparkeringsplads. Så hvis nogen i privat regi vil tjene penge på at udleje parkeringspladser til lastbiler, der kommer til Danmark, så mener jeg, kommunen skal støtte op om det, siger Niels Peter Bøgballe.

Budgetforliget, der er vedtaget af samtlige partier i byrådet, lægger desuden op til, at der skal etableres tydelig skiltning i de områder, der er berørt at langtidsparkerende lastbiler, så der ikke hersker tvivl om parkeringsreglerne.

Politikere nået til enighed: Indfører p-kontrol med lastbiler syv dage om ugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce