Plan om nye hønsestalde til økologiske høns

Peter Gasbjerg fotograferet i en af sine hønsestalde. Arkivfoto: Martin Ravn

Plan om nye hønsestalde til økologiske høns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Æggeproducent har søgt om tilladelse til at udvide med 36.000 økologiske høns.

Uhre: Æggeproducent Peter Gasbjerg fra Sandfeldvej 55 har ansøgt Ikast-Brande Kommune om tilladelse til at udvide sin æggeproduktion med 36.000 økologiske høns i etageanlæg på Sønderkærvej vest for Uhre.

Udvidelsen kræver etablering af fire nye stalde med et samlet produktionsareal på 15.000 kvadratmeter. Staldene placeres to og to på hver sin side af Sønderkærvej med 18.000 høns på hver side.

De første to stalde bygges nu, og der skal produceres to rotationer skrabeæg, før anlægget overgår til økologi. Dernæst etableres de to sidste stalde, hvor der ligeledes skal produceres to rotationer skrabeæg, før også de overgår til økologi.

Projektet er sendt i såkaldt for-annoncering, så offentligheden og de berørte myndigheder får en reel mulighed for at komme med kommentarer og bemærkninger til planerne på et tidligt stadie.

Peter Gasbjerg har ikke ønsket at udtale sig til avisen om sine aktuelle udvidelsesplaner, men til Vejle Amts Folkeblad fortalte han for cirka halvandet år siden, at branchen så sent som i 2012 blev pålagt at investere i nye buranlæg - en samlet investering på 350 millioner kroner, som reelt er blevet værdiløs, efter at alle de store danske dagligvarekæder i 2016 besluttede sig for at udfase de konventionelle buræg frem mod 2020.

Ved den lejlighed oplyste han, at han så sent som i 2009 selv investerede otte millioner kroner i et nyt buranlæg i 2009.

Plan om nye hønsestalde til økologiske høns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce