Ny træ-fabrik er snart klar

Superwood i Hampen regner med en markant øget produktion. Her ses direktør Ole Dalsgaard Nielsen. Arkivfoto

Ny træ-fabrik er snart klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Superwood i Hampen går i gang med indkøring af nyt produktionsanlæg.

Hampen: Træ-virksomheden Superwood i Hampen nærmer sig slutningen på den store udvidelse, der blev sat i gang i efteråret 2016 på Palsgårdvej 3. Udvidelsen er en enorm bygning på i alt 2600 kvadratmeter, hvor der både skal være produktion og færdigvarelager.

- Vi er færdige med selve byggeriet, og indvendigt er vi omtrent 80 procent klar. Vi er i gang med indkøringen, og vi mangler kun nogle få maskiner, siger direktør Ole Dalsgaard Nielsen.

Virksomheden er blevet kendt for en miljøvenlig imprægnerings-metode, hvor der ikke bruges tungmetaller eller opløsningsmidler. Brædder af gran bliver imprægnerede under 150 atmosfæres tryk. Træbeskyttelsesmidlet bliver opløst i CO2 under det høje tryk, og midlet trænger ind i hver celle i brædderne. Det forlænger bræddernes holdbarhed med mange år.

Både herhjemme, men også i Sverige, Norge og Tyskland, køber flere byggefirmaer de langtidsholdbare brædder fra Hampen.

Det kræver øget produktion, og udvidelsen handler derfor først og fremmest om at udvide produktionskapaciteten.

- Vi har allerede øget kapaciteten en del, men det er ingenting i forhold til det vi forventer, når vi er helt klar med det nye anlæg, siger Ole Dalsgaard Nielsen.

Vi har allerede øget kapaciteten en del, men det er ingenting i forhold til det vi forventer, når vi er helt klar med det nye anlæg.
Ole Dalsgaard Nielsen, direktør for Superwood

Fremstød i Schweiz

- Vi har før haft "flaskehalse" i produktionen, men med øget kapacitet kan vi sætte fokus på at sælge mere, og vi har allerede ansat nye sælgere. Vi forventer os især meget af eksporten. Vi eksporterer til Sverige, Norge og Tyskland, og som noget nyt har vi lige ansat en landechef i Schweiz, der kan blive et interessant marked for os. I Schweiz gør man meget i træbeklædninger på facader, og det er jo en af vores specialiteter, siger Ole Dalsgaard Nielsen.

Superwood i Hampen har i øjeblikket 20 medarbejdere. Hvor mange nye ansatte, der eventuelt bliver brug for fremover, kan Ole Dalsgaard endnu ikke sige.

Virksomheden er i øvrigt blevet nomineret til Byggeriets Miljøpris sammen med en række andre firmaer i branchen. Prisen uddeles i forbindelse med byggeri-messen Byggeri 18, der finder sted den 13. til 16. marts i Fredericia.

Ny træ-fabrik er snart klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce