Ny strategi gav pote: Jan Løvbjerg tjente 1,7 millioner på ejendomme

Jan Løvbjerg er i dag eneejer af J.C. Finans, som han stiftede sammen med sin far i 1985. Selskabets egenkapital er siden 2003 mere end 10-doblet: fra tre til 35 millioner kr. En af årsagerne til, at det har kunnet lade sig gøre, er ifølge Jan Løvbjerg selv, at han mødte sin hustru, Regitze, som har støttet ham og hjulpet ham med at have struktur i sit liv. Arkivfoto.

Ny strategi gav pote: Jan Løvbjerg tjente 1,7 millioner på ejendomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

J.C. Finans, Jan Løvbjergs ejendomsselskab, er godt i gang med at luge ud i fejlslagne pantebrevs-investeringer og små-ejendomme, der kun er overtaget for at forsvare pant. Nu er der fokus på investering i velbeliggende udlejningsejendomme i Horsens, og strategien har sidste år givet pænt plus på bundlinjen.

Horsens: Jan Løvbjerg har i det forgangne år tjent ca. 1,7 mio. kr. på sine ejendomme i selskabet J.C. Finans.

Det er ca. godt 600.000 kr. mere end året før, svarende til en stigning i resultatet på 58 pct.

Det fremgår af et netop aflagt årsregnskab for perioden 1. oktober 2017 til 31. september 2018.

- Det er summen af flere ting, som har gjort, det er gået den rigtige vej, siger indehaver og direktør Jan Løvbjerg.

Nøgletal for J.C. Finans
Beløb i tusinde kroner 2017/2018 (i parentes 2016/2017)Nettoomsætning: 3318 (3100)

Bruttoresultat: 2962 (2736)

Resultat før finansielle poster: 1732 (1240)

Resultat før skat: 1694 (1065)

Resultat efter skat: 1072 (828)

Egenkapital: 34.917 (33.845)

Sælger ud af småejendomme

Blandt andet er omsætningen steget en smule - i runde tal fra 3,1 mio. kr. til 3,3 mio. kr.

Men i højere grad spiller det ind, at omkostningerne er reduceret. Det gælder både finansielle omkostninger og omkostninger på ejendomme, herunder værdireguleringer.

- I flere år har vi nedskrevet værdien på Fugholm 16 og på enkelte små-ejendomme, vi har overtaget for år tilbage i forbindelse med forsvar af pantebreve i husene. Det har påvirket resultatet negativt de seneste år.

- I år er det ikke tilfældet. Der er alene bogført et tab på 90.000 kr., som vi realiserede, da vi solgte en af ejendommene i Barrit, forklarer Jan Løvbjerg.

J.C. Finans har stadig syv af disse mindre ejendomme, som bl.a. ligger i Hobro-området. De vil gradvist blive solgt ud, for de er ikke en del af selskabets strategi, og det har de aldrig været.

- Vi overtog dem i sin tid alene for at forsvare pantebreve. Enkelte af ejendommene har givet udmærket indtjening, men i nogle tilfælde har det været en dårlig forretning, siger Jan Løvbjerg.

Han forventer at må sluge tab på nogle ejendommene ved fremtidige frasalg.

Investerer tæt på havnen

Køb af pantebreve er ikke længere en del af strategien i J.C. Finans, og den eksisterende beholdning bliver løbende mindre, efterhånden som pantebrevene indfries.

I det forgangne regnskabsår er beholdningen reduceret fra en snes til 15 pantebreve, og værdien er reduceret fra 3,9 til 3,2 mio. kr.

Målet er at blive et rent ejendomsselskab, og strategien er nu køb af mindre, velbeliggende investerings-ejendomme i Horsens. I det forgangne regnskabsår er der således købt en ejendom med to lejemål i Slotsgade.

I samme gade blev der også investeret i en ejendom med tre lejemål forrige år.

- Det er et område tæt på havnen, som udvikler sig markant de kommende år, og som vi derfor forventer os meget af, forklarer Jan Løvbjerg.

Fitness-kæde ind i tomt lejemål

Porteføljen tæller i dag 11 ejendomme samt en grund i Fugholm, og værdien er sammenlagt bogført til ca. 67 mio. kr.

Heraf udgør en karré af ehvervslejemål på Høegh Guldbergs Gade 3b, 3c og 3d hovedparten - ca. 50 mio. kr.

C-lejemålet har stået tomt i en årrække, men sidste år blev det besluttet at investere ca. 300.000 kr. i renovering af det, og 1. maj rykkede J.C. Finans selv sit domicil ind i en del af lejemålet. En anden del er nu udlejet til fitness-kæden iGym, som lige nu indretter sig og gør klar til åbning midt i december.

Årets resultat, som efter skat er knap 1,1 mio. kr., er overført til egenkapitalen, som nu beløber sig til lige knap 35 mio. kr.

Bestyrelsen i J.C. Finans - som foruden Jan Løvbjerg er hustruen Regitze Løvbjerg og formand Karen Margrethe Johansen - forventer en fortsat positiv indtjening i indeværende regnskabsår.

Selskabet tegnes af den samlede bestyrelse.

Ny strategi gav pote: Jan Løvbjerg tjente 1,7 millioner på ejendomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce