Ny Gludsted-købmand er på plads

Christa Lyche er netop begyndt som ny leder af købmandsbutikken i Gludsted. Foto: Peter Hald

Ny Gludsted-købmand er på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

35-årige Christa Lyche har overtaget købmands-stafetten i Gludsted.

Gludsted: Den nye købmand i Gludsted, Christa Lyche, har fuld fart på. Der er nok at lave i købmandsbutikken på Hjøllundvej, og så skal hun også lære en masse nye navne at kende. Kunderne holder af en god snak, og de veksler altid lige et par ord med købmanden og hendes kolleger.

Christa Lyche bor i Virklund sammen med sin otte-årige søn Johan, men hun kender Gludsted særdeles godt. Hun boede i byen som barn, og to af hendes mostre bor stadig i Gludsted. Det var faktisk også dem, der opfordrede Christa Lyche til at søge købmandsjobbet, der blev ledigt, da forgængeren Anita Larsen stoppede ved årsskiftet.

- Mine mostre skubbede på, og det var fint nok. Jeg trængte til luftforandring, fortæller 35-årige Christa Lyche, der kom fra et job som værtshusbestyrer i Bjerringbro. Hun er uddannet som salgsassistent og handelsøkonom, så dagligvarebranchen er ikke ny for hende. Christa Lyche er blevet ansat som daglig leder af foreningen Gludsted Invest, der står som ejer af butikken. Det vil sige, at hun ikke er selvstændig købmand som forgængeren.

Hun er ikke alene om at drive forretningen. Seniorkollegaen er 39-årige Lone Christensen, der sammenlagt har arbejdet i købmandsforretningen i godt otte år. Lone Christensen, der bor i Hampen, blev i sin tid udlært af butikkens første købmand Jens Christian Laulund, og hun var først seks år i forretningen afbrudt af en periode som rideskoleleder i Bording, indtil hun begyndte igen i købmandsbutikken for godt to år siden.

Ud over Lone Christensen og Christa Lyche er der også to ungarbejdere i forretningen, der er et uundværligt samlingspunkt i Gludsted. Ikke alene kan man købe dagligvarer her. Der er også GLS pakkeshop og udlevering af medicin fra apoteket.

Fakta
Købmandsbutikken er Gludsteds eneste dagligvareforretning. Butikken hører under Let-Køb kæden, en af Dagrofa-koncernens lokale kæder.Butikken er indrettet i et gammelt mejeri og ejes af anpartsselskabet Gludsted Invest.

Forretningen har ligget i mejeriet siden november 2004, da den daværende købmand Jens Christian Laulund flyttede sin butik ind i mejeriet fra sin gamle forretning, der lå ved siden af.

Mejeriet var blevet indrettet til butik af aktive borgere i Gludsted, der havde dannet Gludsted Invest og solgt anparter til fordel for forretningen. På den måde overlevede købmandsbutikken.

Jens Christian Laulund stoppede i 2011, og Anita Larsen overtog. Hun stoppede ved årsskiftet, hvor Christa Lyche blev ansat.
Lone Christensen til venstre er med til at drive butikken dammen med Christa Lyche og to ungarbejdere. Foto: Peter Hald
Lone Christensen til venstre er med til at drive butikken dammen med Christa Lyche og to ungarbejdere. Foto: Peter Hald

Åbningstid udvidet

- Butikken betyder rigtig meget for byen, så vi håber, at de lokale også fremover vil støtte op om forretningen. Vi har udvidet åbningstiden om morgenen, så vi åbner allerede klokken 7.30, så vi kan nå at "fange" de tidlige kunder. En del af forældre, der har børn på Gludsted Friskole kan nå at købe ind her, før skolen åbner. Til gengæld skar vi en time af åbningstiden i weekenden, så vi nu lukker klokken 14 mod før 15. Det skal folk lige vænne sig til, fortæller Christa Lyche.

Købmandsforretningen i Gludsted kommer vidt omkring. Hver tirsdag og onsdag kører Lone Christensen nemlig vareture. Om tirsdagen går turen til kunder i Brande, Blåhøj og Uhre, og om onsdagen gælder det kunder i Gludsted, Hampen, Nørre Snede og Klovborg. Desuden leverer butikken varer til den lokale børnehave og til skolens madordning.

- De ældre kunder holder meget af vareturene, og det er altid Lone, der kører ruterne, Det er vigtigt, at det er den samme person, der kommer med varerne, understreger Christa Lyche.

Hun ser ud til at være på hjemmebane, og hun glæder sig til at sige officielt goddag. På et tidspunkt i den nærmeste fremtid vil der blive holdt en velkomstreception i købmandsbutikken. Der er dog endnu ikke sat dato på arrangementet.

Købmandsbutikken i Gludsted er indrettet i et tidligere mejeri, der ejes af Gludsted Invest. Foto: Peter Hald
Købmandsbutikken i Gludsted er indrettet i et tidligere mejeri, der ejes af Gludsted Invest. Foto: Peter Hald

Ny Gludsted-købmand er på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce