Nu er beslutningen truffet: Jørgensens Hotel skal have en ordentlig omgang

Jørgensens Hotel trænger til renovering, mener ejendommens ejer, Ejendomsselskabet Casa. Selskabet benytter sig nu af lejligheden til at renovere, mens hotellet er lukket. Arkivfoto

Nu er beslutningen truffet: Jørgensens Hotel skal have en ordentlig omgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et tomt hotel er en enestående mulighed for, at håndværkerne kan rykke ind. Derfor er det nu, byens historiske hotel skal have en omfattende renovering, lyder beslutningen fra Ejendomsselskabet Casa.

Horsens: Jørgensens Hotel skal gennemgribende renoveres.

Det fortæller Per Hansen, adm. direktør for Ejendomsselskabet Casa, der ejer hotel-ejendommen midt på Søndergade.

Hotellet har de seneste fire et halvt år været drevet af Drago Milicic, men kort før jul måtte han sande, at forretningen ikke løb rundt, og han indgav derfor konkursbegæring for sit hotel-drivende selskab, Jørgensens Hotel Aps.

Da lød det fra Per Hansen, at en renovering kunne komme på tale.

- Men det skal jeg lige bruge jul og nytår til at tænke over, sagde han til Horsens Folkeblad.

Nu er han ikke i tvivl. Tiden er inde til, at hotellet skal have, hvad han kalder en ordentlig omgang.

- Når et hotel er i drift hver eneste dag og nat, kan vi ikke rykke ind og renovere tidligt og sent. Så når det nu er lukket, er det en enestående mulighed for at gennemføre en gennemgribende renovering én gang for alle, siger han.

Der er ingen tvivl om, at det er en stor omgang, og det bliver en bekostelig affære. Men det er dét, vi mener, der skal til, og derfor er vi klar til det.
Per Hansen, adm. direktør, ejendomsselskabet Casa

En bekostelig affære

Ejendommen blev i 1744 opført som palæ for den lokale matador Lichtenberg, og siden 1813 har den været gæstgiveri og hotel.

Læs mere om historien bag hotellet hér (for abonnenter).

Senest er hotellet ombygget og udvidet midt i 90'erne af Anne Kathrine Koed Jørgensen, der ejede ejendommen fra 1993 til 2008, hvorefter Ejendomsselskabet Casa tog over. Per Hansen, ejendomsselskabets adm. direktør, lægger ikke skjul på, at ejendommen trænger til renovering.

- Så nu, hvor det står tomt, benytter vi lejligheden til at komme helt til bunds, siger han.

Et budget for den omgang kan Per Hansen endnu ikke sætte tal på.

- Jeg vil ikke slynge om mig med tal, for det vil blive gætværk. Lige nu er vi der, at vi har taget beslutningen og er i færd med at få vores egne ideer og tanker ned på papir. Først når det er på plads, skal vi have rådgivere med ombord og derfra lave et renoveringsprogram, som vi skal have håndværkere til at udføre.

- Men der er ingen tvivl om, at det er en stor omgang, og det bliver en bekostelig affære. Men det er dét, vi mener, der skal til, og derfor er vi klar til det, tilføjer han.

Fester på stand-by

Hvor længe, arbejdet skal stå på, er på samme vis for tidligt at sige noget om, fastslår Per Hansen. Han bliver jævnligt kontaktet af folk, der gerne vil benytte huset, og som vil høre, om han tror, det er klar til deres konfirmation, bryllup el. lign.

- Det er meget uheldigt for dem, der f.eks. skulle have holdt konfirmation på hotellet nu i foråret. De er uden skyld havnet i et problem. Jeg er også uden skyld i situationen, som den er nu, men jeg føler virkelig med de mennesker og vil gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe.

- Men hotellet er ikke klar til konfirmationer dette forår. Det er ikke realistisk, så det kan jeg godt svare nej til. Men når folk spørger, om det er klar til august eller til næste forår, må jeg desværre lige nu sige, at det ved jeg ikke.

- Om en måneds tid kan jeg forhåbentlig give et bedre og mere udførligt svar, siger Per Hansen.

Nu er beslutningen truffet: Jørgensens Hotel skal have en ordentlig omgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce