Når et firma lukker, åbner to nye

Arkitekt Kenneth Arboe startede sidste efterår startede sig eget firma, Kenneth Arboe Arkitektur, i Odder. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Når et firma lukker, åbner to nye

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odder rangerer højt

Odder: For hver gang der lukkede en virksomhed i Odder sidste år, blev to nye åbnet.

Det viser en opgørelse, som dataanalysevirksomheden Bisnode har lavet.

349 nye virksomheder åbnede i Odder sidste år, og dermed hører kommunen til i toppen, når det gælder iværksætteri.

Selv om der også lukkede 175 firmaer, så ligger Odder på tredjepladsen blandt alle Danmarks 98 kommuner, når man kigger på forholdet mellem, hvor mange firmaer der lukkede, og hvor mange, der åbnede.

Kun Jammerbugt og Samsø kommuner ligger over Odder. I Jammerbugt åbnede der f.eks. 684 virksomheder, mens 292 lukkede. Skanderborg ligger på 12.-pladsen, Aarhus er nummer 24, Hedensted nummer 45, og Horsens nummer 72.

Odder, Samsø og Jammerbugt er de eneste kommuner, hvor der ifølge analysefirmaet blev skabt flere end dobbelt så mange virksomheder, som der lukkede.

Tilvæksten er udtryk for en generel optimisme i de danske yderkommuner, mener analysefirmaet at kunne læse ud af tallene.

- Det er en spirende tendens, som vi har iagttaget over de senere år. Det er ikke kun i de store byer, at der er en tro på, at fremtiden er lys. Yderområderne følger også stærkt med, siger Anders Borg i en pressemeddelelse.

Han forventer, at yderkommuner vil fortsætte med at ligge højt på iværksætterranglister de kommende år.

Analysefirmaet har også set på antallet af nye virksomheder i forhold til antal indbyggere. I den sammenligning hører Odder til omkring den bedste fjerdedel, mens København klarer sig bedst.

Når et firma lukker, åbner to nye

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce