Minister: Må jeg komme forbi og høre om jeres gode seniorpolitik?

Ministerbesøg mandag hos Frecon A/S på Egeskovvej i Horsens: Fra venstre seniorkonsulent Knud Aulkær Andersen, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), Frecons CEO Bo Birkemose og salgsdirektør Claus Mølgaard Jensen. Foto: Frecon

Minister: Må jeg komme forbi og høre om jeres gode seniorpolitik?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen havde i 2018 besøg af Knud Aulkær Andersen, der roste virksomheden Frecons villighed til at ansætte seniorer. Mandag havde ministeren så inviteret sig selv på besøg.

Horsens: En helt særlig seniorpolitik var hovedårsag til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens besøg i ingeniørhuset Frecon i Horsens mandag.

Troels Lund Poulsen (V) havde i 2018 inviteret Knud Aulkær Andersen, seniorkonsulent i Frecon, til ministeriet for at fortælle om sine erfaringer med at være ufrivilligt ledig på arbejdsmarkedet i en alder af knap 60 år.

Trods 35 års erfaring som ingeniør mødte Knud Aulkær Andersen en mur, når han skulle søge job, uanset om det gjaldt det offentlige indslusnings-net eller det private erhvervsliv. Hos Frecon fik han chancen i en ny seniorstilling, og han fortalte ved besøget hos ministeren om firmaets positive indstilling til ansættelse af seniorer.

Mødet med Aulkær fik Troels Lund Poulsen til at invitere sig selv på besøg i Horsens.

Det er fedt, at beskæftigelsesministeren synes, at Stiesdals projekter er lige så inspirerende, som vi gør, og at han også bemærker den store passion for ingeniørarbejdet, som Frecons historie og ledelsesstruktur bygger på.
Bo Birkemose, CEO hos Frecon

Stiesdal-projekter i fokus

Ifølge Frecon handlede ministerens visit også om firmaets opgaver. Særligt deltagelsen i Stiesdals projekter omkring termisk lagring af energi og vindmøllefundamenter vakte Troels Lund Poulsens interesse. Frecon bidrager i den sammenhæng med blandt andet simulering og termiske beregninger. Stiesdal refererer til Henrik Stiesdal, som er vindmøllepionér med en fortid hos Siemens. Han arbejder nu blandt andet med havmøllefundamenter.

Også stor succes med at overføre mekanisk konstruktions- og beregningserfaring mellem brancher som vind, fødevarer og medicinsk udstyr var omdrejningspunkt for mandagens møde, lyder det fra Frecon.

Endelig var det gode samarbejde mellem Frecons unge konsulenter og seniorkonslulenter som Knud Aulkær Andersen i fokus.

Bo Birkemose, der er CEO i Frecon, glædede sig over besøget:

- Det er fedt, at beskæftigelsesministeren synes, at Stiesdals projekter er lige så inspirerende, som vi gør, og at han også bemærker den store passion for ingeniørarbejdet, som Frecons historie og ledelsesstruktur bygger på, siger Bo Birkemose i en pressemeddelelse.

30 ansatte - og flere på vej

Frecon A/S, der har stor fokus på vedvarende energi, er et 30 mand stort ingeniørhus med hovedkvarter på Egeskovvej i Horsens Nord.

Stifter er Frederik Rytter (46), der er partner sammen med Leif Christoffersen (60).

Virksomheden er etableret i 1999 og tilbyder ingeniørspecialister og projekt-team inden for mekanisk design, konstruktion, simulering og styrkeberegning.

Frecon har foruden basen i Horsens kontorer i Tommerup på Fyn og i Esbjerg.

Planen er at udvide med et kontor på Sjælland og at fortsætte medarbejder-tilgangen i 2019 og 2020.

Minister: Må jeg komme forbi og høre om jeres gode seniorpolitik?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce