Learnmark-direktør om storstilet regeringsplan: Det gør vi allerede med succes i Horsens

Regeringens nye erhvervsskoleudspil skal gøre det mere attraktivt at vælge en erhvervsuddannelse. Arkivfoto: Morten Pape

Learnmark-direktør om storstilet regeringsplan: Det gør vi allerede med succes i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag præsenterede regeringen et nyt erhvervsskoleudspil, der skal gøre det mere attraktivt at vælge en erhvervsuddannelse. Learnmark-direktør betragter udspillet som en anerkendelse af Horsens.

Horsens: Nogle lyspunkter og en masse anerkendelse.

Sådan sammenfatter Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens, det erhvervsskoleudspil, regeringen præsenterede torsdag formiddag.

Her er der blandt andet lagt op til, at alle landets kommunale 10. klasser fremover skal flyttes ind på erhvervsskolerne, og at den praktiske faglighed fra erhvervsskolerne fremover skal fylde mere i folkeskolen. Tiltag, der allerede fungerer i Horsens.

- Gennem de seneste syv år har vi haft 10. klasse på Learnmark med stor succes. Det vil man nu fra landspolitisk side udbrede til flere steder. I Horsens har det ikke den store betydning, eftersom vi gør det i forvejen, ud over at det er en anerkendelse, siger Niels Yde.

Det er heller ikke nyt i Horsens at inddrage praktisk faglighed i folkeskolerne.

- Vi har allerede en række initiativer i vores område, hvor Learnmark samarbejder med folkeskoler om at få mere praktisfaglighed ind i undervisningen. Det er igen en understregning af, at de initiativer, vi har taget i Horsens, vil man gerne have mere af, siger Niels Yde.

- På den måde bekræfter udspillet Horsens som foregangskommune, siger han.

Regeringens erhvervsskoleudspil
Torsdag præsenterede regeringen et nyt erhvervsskoleudspil med 55 initiativer, der har til formål at gøre det mere attraktivt at vælge en erhvervsuddannelse.Udspillet lægger blandt andet op til

- at 10. klasse fremover skal places på erhvervsuddannelserne.

- at den praktiske faglighed fra erhvervsskolerne skal implementeres i folkeskolen.

- at elever, der ikke opfylder adgangskravene til en erhvervsuddannelse, kan bliver opkvalificeret på erhvervsskolerne.

Behøver ikke sende elever væk

De seneste år er tilgangen til erhvervsuddannelserne blandt unge mellem 18 og 25 år faldet. Det kommer erhvervsskoleudspillet med en løsning på.

- Mange er blevet ramt af adgangskravene i dansk og matematik. Når de har søgt ind hos os, har vi måttet sende dem et andet sted hen for at opkvalificere sig, og så er de aldrig kommet tilbage igen. Nu ser det ud til, at vi selv kommer til at kunne varetage den opkvalificering, der skal til, siger Niels Yde.

Inspirerede minister

Alt i alt ser Niels Yde gode perspektiver i erhvervsskoleudspillet, som han meget vel selv har været med til at præge.

- Da undervisningsministeren besøgte Learnmark for at åbne vores nye videnscenter, spurgte hun ind til vores erfaringer med at have 10. klasse på Learnmark. Hun hæftede sig ved, at 56 procent af vores 10. klasseelever efterfølgende går i gang med en erhvervsuddannelse, siger Niels Yde.

Målet med erhvervsskoleudspillet er ifølge regeringen at gøre det mere attraktivt at tage en erhvervsuddannelse.

Learnmark-direktør om storstilet regeringsplan: Det gør vi allerede med succes i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce