Landmændene høster overskud på DLG Østjylland - trods tørken

DLG - her afdelingen i Hovedgård - havde knap så travlt under høsten i 2018, som man har haft i andre år. Sommerens tørke gjorde, at landmændenes høstudbytte blev ca. 40 procent mindre end normalt. Arkivfoto

Landmændene høster overskud på DLG Østjylland - trods tørken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DLG Østjylland leverede en omsætning på knap 2 milliarder kroner i 2018, selvom høsten i Østjylland var hele 40 procent mindre end året før. Nu får DLG's ejere, landmændene, 92 millioner kroner tilbage i overskudsudlodning.

Horsens: Trods en historisk lille høst klarede DLG Østjylland alligevel at lande et solidt overskud i 2018. Det fremgik af det årlige regnskabsmøde for ca. 300 medlemmer og medarbejdere, som blev holdt på Hotel Opus tirsdag aften.

DLG Østjylland havde en omsætning på knap 2 milliarder kroner i 2018 - hvilket er på niveau med året før - og et solidt nettoresultat på 17,9 millioner kroner (mod 31,8 millioner kroner i 2017).

- Vi leverer i DLG Østjylland et solidt resultat trods en historisk lille høst herhjemme, som på landsplan var ca. 30 procent mindre og her i Østjylland 40 procent mindre. Den lille høst har været et udfordrende år for vores kunder, og den afledte effekt ramte vores kornforretning markant.

- Ikke desto mindre er vores resultat bedre, end vi frygtede under og efter den tørre høst, hvilket ikke mindst skyldes en fortsat stram styring af vores omkostninger. Vi betegner derfor vores resultat som tilfredsstillende, siger detaildirektør i DLG Østjylland Leif Nielsen i en pressemeddelelse.

Penge på vej til landmændene

Trods den lille høst fordeler DLG på landsplan nu 92 millioner kroner, som de enkelte landbrugsmedlemmer får tilbage på deres andelskonti. Samlet set har DLG dermed udloddet 439 millioner kroner de seneste fire år.

- Vi er tilfredse med, at vores forretning er trimmet, i god form og giver konkurrencekraft til vores landmandsejere. Så med mindre vi får endnu en knastør sommer, eller det vælter ned i stænger hele sommeren, så ser 2019 positivt ud, siger Leif Nielsen.

Landmændene høster overskud på DLG Østjylland - trods tørken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce