Ikke godt nok: Flere i denne gruppe skal i job eller uddannelse

I august var 686 modtagere af uddannelseshjælp i Horsens Kommune. Beskæftigelsesudvalget har fokus på at bringe det tal ned. Foto: Søren E. Alwan

Ikke godt nok: Flere i denne gruppe skal i job eller uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er for mange unge på uddannelseshjælp i Horsens Kommune, mener formanden for kommunens beskæftigelsesudvalg. Der er nu sat initiativer i værk for at bringe flere unge i job eller uddannelse.

Horsens: Retningen er den rigtige, men målstregen er stadig et stykke væk.

I august i år var der 686 unge horsensianere, der modtog uddannelseshjælp, den offentlige støtte, man kan modtage, når man er mellem 18 og 30 år, ikke har en erhvervs- eller kompetencegivendeuddannelse og står uden beskæftigelse.

Det svarer til 1,17 procent af den horsensianske befolkning i aldersgruppen 16 til 66, og netop den procentandel er kritisabel, vurderer Lisbeth Torfing (EL), formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget i Horsens Kommune.

- Vi har en målsætning om at bringe andelen af unge ledige under landsgennemsnittet. Derfor vil unge ledige også være et fokuspunkt for kommunen i det kommende år, siger hun.

På landsplan ligger andelen af unge på uddannelseshjælp på 0,86 procent af den samlede befolkning. Procentandelen af borgere på uddannelseshjælp i Horsens Kommune skal således sænkes med 0,31 procentpoint, som billedet ser ud lige nu, før kommunen er i mål.

Vi har en målsætning om at bringe andelen af unge ledige under landsgennemsnittet. Derfor vil unge ledige også være et fokuspunkt for kommunen i det kommende år.
Lisbeth Torfing (EL)

Overgangen fra grundskolen

Ved årets begyndelse var der 723 modtagere af uddannelseshjælp i Horsens Kommune, og udviklingen går således den rigtige vej.

For at hjælpe den endnu mere på vej har kommunen sat nogle initiativer i værk. Initiativer, der særligt har fokus på at fastholde de unge på ungdomsuddannelserne.

- Vi skal have styrket overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse og på den måde forebygge frafald. Det vil sige, vi skal have øget samarbejdet med ungdomsuddannelserne, siger Tanja Nyborg, kommunens direktør for arbejdsmarked og uddannelse.

- Vi oplever, at frafaldet særligt kommer fra erhvervsuddannelserne, og det vil vi sætte fokus på, supplerer Lisbeth Torfing.

Mere opfølgning

Som led i indsatsen har kommunen ansat flere rådgivere til holde samtaler med de ledige unge.

- Det betyder, at vi har fået ressourcer til at fastholde kontakten med den enkelte unge i længere tid. Og vi kan ringe og følge op for at høre, hvordan det går, siger Lisbeth Torfing.

Alle uddannelseshjælp-modtagere i Horsens Kommune skal gennemgå forløbet "Unge på vej", der er et otte uger-forløb, som har til formål at bringe unge ledige tættere på at kunne begynde på en uddannelse.

Ikke godt nok: Flere i denne gruppe skal i job eller uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce