I Boulstrup taler man kun dansk

Mohanad Zaghmout læste til pædagog, da han måtte flygte fra krigen i Syrien. Nu arbejder han i pakkeriet hos Simpson Strong Tie i Boulstrup. Privatfoto

I Boulstrup taler man kun dansk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flygtninge er faldet godt til hos Simpson Strong Tie.

Boulstup:Det grundlæggende dansk lærer du på et sprogcenter - men det er ude på arbejdspladsen, det danske sprog for alvor kan folde sig ud.

Sådan siger to af SprogcenterMidts tidligere kursister, som i dag begge har fast arbejde hos Simpson Strong Tie i Boulstrup. Både for Mohanad Zaghmout og Abdel Rahman Allaf begyndte ansættelsen i form af et praktikophold, som igen var et resultat af en "speeddating" for virksomheder i Odder Kommune.

- Sprogcentret var vigtigt. Her får man grammatikken på plads og lærer det mest almindelige dansk. Men hvis du skal ud og møde danskerne og tale sproget, kræver det et arbejde, fastslår 27-årige Mohanad Zaghmout.

De to syrere kendte hinanden, før de kom til Danmark for knap tre år siden. De arbejdede med kundeservice i hvert sit telefonselskab, og Mohanad Zaghmout var desuden i gang med at uddanne sig til pædagog. Arbejdet med at pakke beslag ved maskinerne i Boulstrup er noget helt andet, men begge er glade for det.

- For mig er det vigtigst at få et arbejde og tjene penge, så jeg kan klare mig selv, siger Abdel Rahman Allaf, som har taget et truckcertifikat, efter han blev ansat.

- Jeg flytter containere, passer maskiner ... lidt af alting. Vi skifter rundt med opgaverne på holdet, så vi ikke kun laver det samme, fortæller han og roser i næste åndedrag sine kolleger.

- De er næsten det bedste ved jobbet. Vi har det sjovt, og folk har været søde fra første dag. Især i begyndelsen, hvor jeg stadig havde lidt svært ved dansk. Nu går det meget bedre, selvom nogle af dem taler meget hurtigt, siger Abdel Rahman Allaf.

 

Abdel Rahman Allaf begyndte ansættelsen med et praktikophold, som igen var et resultat af en ?speeddating? for virksomheder i Odder Kommune. I dag er han fastansat. Privatfoto
Abdel Rahman Allaf begyndte ansættelsen med et praktikophold, som igen var et resultat af en ?speeddating? for virksomheder i Odder Kommune. I dag er han fastansat. Privatfoto

Skal snart til prøve

Han går fortsat på Danskuddannelse 3 om lørdagen og skal afslutte med en prøve om kort tid. Mohanad Zaghmout holder lige nu et sabbatår fra danskundervisningen for at bruge fritiden med sin nyfødte søn.

- Især i begyndelsen hjalp det i hverdagen på jobbet, at jeg også taler engelsk. I dag taler vi kun dansk med hinanden, og jeg føler mig slet ikke som udlænding i hverdagen. Det hænger også sammen med de gode kolleger, siger han.

Mohanad understreger igen vigtigheden af, at man som udlænding i Danmark kommer i gang med et arbejde eller i hvert fald et praktikforløb for at få det nye sprog ind under huden.

- Skolen er fin nok til at komme godt i gang med sproget, men du møder flere mennesker gennem jobbet, siger han.

Både Mohanad Zaghmout og Abdel Rahman Allaf er ansat på helt samme vilkår som resten af de ca. 65 ansatte i produktionen. Simpson Strong Tie har ca. 110 ansatte og producerer beslag til byggeindustrien i hele Danmark samt en række udenlandske markeder.

Godt 60 pct. af produktionen går til eksport, og Simpson Strong Tie, der siden 2001 har haft amerikanske ejere, har altid lagt stor vægt på det sociale ansvar. Det kan være i form af jobprøvninger eller praktikker for flygtninge og udlændinge, oplyser HR-ansvarlig Janne Houkjær.

mayner

I Boulstrup taler man kun dansk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce