Hybel Huse A/S vil tredoble boligsalget i 2018

Michael Mortensen (midten) glæder sig over et godt første år for hans typehusfirma Hybel Huse A/S, der fik solgt ca. 100 huse. Arkivfoto

Hybel Huse A/S vil tredoble boligsalget i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HORSENS - Det horsensianske firma Hybel Huse har planer om at sætte turbo på byggeriet af typehuse, så salget runder 275 boliger i 2018.

Det fortæller grundlægger Michael Mortensen over telefonen, da Horsens Folkeblad taler med ham onsdag morgen.

- Jeg startede med at melde ud, at vi ville bygge 200 huse om året de første år, men den ledelse, jeg har ansat, har lavet en vækststrategi, som hæver tallet til 275. Det er jeg naturligvis godt tilfreds med. Det er da rart, at de har endnu større ambitioner end jeg selv, og planer, de tror på er realistiske, siger Michael Mortensen, som i starten var administrerende direktør med sin far Finn Mortensen som bestyrelsesformand.

Siden oktober har Brian Langvad været direktør, mens Michael Mortensen selv nu er bestyrelsesformand sideløbende med sit job som direktør for Casa A/S.

Han kan se tilbage på et første leveår for Hybel Huse, hvor der blev solgt huse helt fra starten i januar. Ved udgangen af året var der solgt knap 100 huse, og af dem var 22 overdraget. Nøglerne til det første færdigbyggede hus på Egeparken i Egebjerg blev overdraget til en ung børnefamilie i juni.

- Der er altså 100 kunder, som har taget imod os som nye på markedet. Det er vi ret stolte over. Nu skal vi have udvidet medarbejderstaben yderligere, så vi kan hente endnu flere kunder.
Hybel Huse A/S
<p>Grundlagt af Michael Mortensen pr. 21. januar 2016 med en ambition om at bygge 200 typehuse om året. Den første familie flyttede ind i et Hybel-hus i juni 2016, hvor det lykkedes at færdiggøre og aflevere 22 huse af omkring 100 solgte.</p><p>Havde 18 ansatte ved udgangen af året og 22 pr. 8. februar. Michael Mortensen er bestyrelsesformand, mens Brian Langvad har været direktør siden oktober.</p><p>Hybel er et norsk ord for "hytte", ligesom "Casa" - et andet Michael Mortensen-firma - er det spanske ord for "hjem".</p><p>Firmaet drives bl.a. efter det grundlæggende princip, at køberne først betaler ved indflytningen. Hybel finansierer under byggeriet både grund og hus.</p><p>Ved udgangen af regnskabsåret 2016 havde Hybel en positiv egenkapital på 17,6 mio. kr.</p>

Regnskab med røde tal som ventet

Økonomisk gik det som forventet, selv om regnskabsåret bød på et tab på 9,5 mio. kr. før skat.

- Når man starter noget nyt og vækster så hurtigt, som vi har gjort, er det ikke uden et vist tab. Vi har brugt det første år på at få hele grundlaget på plads, lave tegninger, edb-systemer, forretningsgange, materialebeskrivelser og på at ansætte mere end 20 medarbejdere. Det koster altsammen på bundlinjen. Når vi samtidig først får pengene hjem for de huse, vi sælger, den dag de står klar, kommer de indtægter jo ikke med i det første årsregnskab, så jeg ser positivt på fremtiden, siger Michael Mortensen.

Afdelingen på Ove Jensens Allé 35D i Horsens er stadig Hybel Huse A/S' første og eneste, men med i vækststrategien er planen om at udvide med nye afdelinger både nord og syd for Horsens.

- Jeg vil ikke afsløre, hvor vi konkret kigger, men det er her i Jylland, selv om vi vil opføre boliger i hele landet, hvor der er bud efter os. Jeg glæder mig over at være med til at sætte Horsens på danmarkskortet som en by med mange hus- og totalentreprenørfirmaer, ligesom vi er kendt for at have en god uddannelsesinstitution i VIA University College, der gør, at vi fortsat kan rekruttere dygtige medarbejdere.

Hybel Huse A/S forventer at sælge 170 huse i 2017. Ifølge vækstplanen kommer 2017 til at give et nulresultat.

Hybel Huse A/S vil tredoble boligsalget i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce