Horsens rykker 23 pladser frem på erhvervslivets darling-liste

Horsens Kommune har blandt andet forbedret sig ved at sænke gebyret for byggesager og ved at udlicitere flere opgaver. Arkivfoto

Horsens rykker 23 pladser frem på erhvervslivets darling-liste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens er rykket op som nummer fem på Dansk Byggeris rangliste, når det gælder gode vilkår til erhvervslivet. Men Odder, Hedensted og Skanderborg Kommuner ligger også blandt de bedste.

Horsens: Horsens er blevet mere erhvervsvenlig, mener Dansk Byggeri.

Organisationen har igen i år taget temperaturen på de danske kommuners erhvervsforhold og udarbejdet en rangliste over erhvervsvenlighed. Her har Horsens taget et spring fra sidste års placering som nummer 23 til nu at være nummer fem fra toppen.

Analysen er baseret på 30 forskellige parametre inden for syv temaer, der har betydning for virksomhederne. Temaerne er: byggesagsbehandling, skatter og afgifter, udlicitering af driftsopgaver, erhvervsaffald, udbudspolitik, arbejdsmarked og uddannelse samt kommunale kendetegn som for eksempel investeringer og antallet af byggetilladelser.

Horsens har blandt andet forbedret sig ved at sænke gebyret for både erhvervsaffald og byggesager, foretage flere investeringer og udlicitere flere opgaver. Samtidig har kommunen vedtaget en politik om AB92, der er byggeriets juridiske aftalegrundlag. Den benyttes så vidt muligt uden afvigelser, og det er noget, der giver plusser i bogen hos Dansk Byggeri.

Udvalgte placeringer
Tallet i parentes angiver sidste års placering.Odder: 4 (7)

Horsens: 5 (23)

Hedensted: 11 (24)

Skanderborg: 18 (44)
Horsens-borgmester Peter Sørensen (S) ændrer aldrig kurs på baggrund af analyser, men bruger dem som strategisk redskab til fremtidig dialog, fortæller han. Arkivfoto
Horsens-borgmester Peter Sørensen (S) ændrer aldrig kurs på baggrund af analyser, men bruger dem som strategisk redskab til fremtidig dialog, fortæller han. Arkivfoto

Marginaler flytter pladser

Horsens-borgmester Peter Sørensen (S) glæder sig over, at Horsens Kommune er rykket op som nummer fem på byggeriets dukseliste.

- Byggeri er sammen med stål og fødevarer blandt de største industrier i Horsens, så det er da rart, at så stor en erhvervsorganisation bedømmer os så positivt.

- I den forbindelse er jeg dog allermest glad på vegne af de ansatte i plan og miljø. De er virkelig hårdt spændt for med den høje aktivitet, vi har i byen, men på trods af dét leverer de dagligt et højt professionelt niveau, og derfor glæder det mig, at Dansk Byggeri på denne måde er med til at give dem et velfortjent klap på skulderen, siger han.

Når dét er sagt, betyder placeringen ikke så meget for borgmesteren, afslører han.

- Jeg er nødt til at sige, det er marginaler, der flytter kommunerne 20-25 pladser opad eller nedad.

- Men uanset hvordan vi ligger, finder jeg den slags undersøgelser gavnlige til at skabe dialog bagefter. Jeg glæder mig til at gennemgå den nærmere med Dansk Byggeri og tale om, hvad vi eventuelt kan gøre bedre eller anderledes for at gøre det så smidig og fleksibelt som muligt for virksomhederne i kommunen, fastslår Peter Sørensen.

En fælles interesse

Odder Kommune har indtaget fjerdepladsen, og Hedensted og Skanderborg Kommuner ligger som henholdsvis nummer 11 og 18.

- Alle fire kommuner er i top 20, og alle fire kommuner er gået frem på listen. Hedensted er desuden bedst af alle i Danmark i forhold til arbejdsmarked og uddannelse, konstaterer Michael Ancher, formand for Dansk Byggeri Østjylland, i en pressemeddelelse.

- Det ser meget flot ud med erhvervsvenligheden i området. Det kan jeg kun være meget tilfreds med og ønske kommunerne tillykke, siger han.

Formanden understreger vigtigheden af, at kommunerne giver virksomhederne gode vilkår - og det er en fælles interesse, påpeger han.

- Konkurrencedygtige virksomheder skaber vækst og arbejdspladser og giver dermed kommunerne råd til bedre skoler, plejecentre, veje og anden velfærd, som vi alle sammen nyder godt af, lyder det uddybende.

Horsens rykker 23 pladser frem på erhvervslivets darling-liste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce