Vi bruger cookies!

hsfo.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.hsfo.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Her vil mad-iværksættere sælge dansk streetfood "to go"

- Street food havde tidligere et skidt ry som noget andenrangs-spise. Så blev det moderne og allemandseje. Nu vil vi løfte det til nye højder med udelukkende gode, danske, bæredygtige råvarer, siger Robin Bjørnskov (t.h.) og Machai Gordon. Foto: Michael Svenningsen

Her vil mad-iværksættere sælge dansk streetfood "to go"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal sælges sandwiches med frikadeller og ribbenssteg, som folk kan tage med på vejen, og så skal der knokles i køkkenet med mad til selskaber og firmaer.

Horsens: Makkerparret Robin Bjørnskov og Machai Gordon har rygende travlt for tiden.

De har sammen lejet sig ind i det tomme butikslejemål på Hospitalsgade 21B i Horsens, som frem til september sidste år husede Bjerre Kød. Bjerre Kød lukkede afdelingen, da man på slagteriet i Bjerre ikke kunne følge med efterspørgslen på kød i butikken, som derfor ofte måtte melde udsolgt.

Inden da drev brødrene Max og Bjørn Møller slagterbutik på adressen, som har huset en slagter siden starten af forrige århundrede.

- Lugten af røget kød sidder da også stadig i vægge og lofter. Det kræver lidt Ajax at få det væk, og ellers er det jo bare en del af stedets historie, som mange lokale sikkert kan forholde sig til og tale med om, siger Robin Bjørnskov, da Folkebladet møder ham og hans ven og forretningspartner i de tomme lokaler, der står over for en omfattende renovering.

De vil sælge to go-sandwiches med dansk svinekød - frikadeller og ribbenssteg - til folk på farten og alle former for mad ud af huset til selskaber og firmaer. Stedet skal gerne stå klar til åbning torsdag 24. maj.

Alle danskere kender smagen af en frikadelle. Den er jo en helt grundlæggende del af det danske køkken.
Machai Gordon, kok og indehaver af Olivias Kitchen i Hospitalsgade

Brug for flere hænder

Foruden butikken med facadevinduer ud mod Hospitalsgade er her en ældre bygning i baggården, som skal indrettes til produktionskøkken med to store kølerum.

- Jeg startede spisestedet Olivias oppe i Jessensgade i april sidste år. Det er gået over al forventning, og efterspørgslen på vores tapas ud af huset er så stor, at vi ikke kan følge med i det lille køkken. Det risikerer at gå ud over servicen og de kunder, der kommer for at spise på stedet, og det kan vi ikke have. Derfor starter vi nu Olivias Kitchen her i Hospitalsgade, hvor kapaciteten i køkkenet matcher efterspørgslen, siger Robin Bjørnskov.

Foretagendet er siden blevet et anpartsselskab og et samarbejde mellem Bjørnskov og Gordon, der ejer hver 50 pct. Mens Robin Bjørnskov sagde farvel til et job som lærer på privatskolen Sct. Ibs i Kildegade, kommer Machai Gordon med 12 års erfaring fra livet som selvstændig med bl.a. akupunktørklinik i Nørregade, som musiker, leder af KulisseLageret, coach og ufaglært kok med egen catering.

- Det er mig, der laver al maden i dag, men vi får brug for en mand mere ved kogeblusset. Eventuelt en ung elev, jeg kan lære op. Allerede nu har jeg svært ved at følge med, når vi både skal servicere kunder i butikken og selskaber ud af huset, siger Machai Gordon, der selv er uddannet kok på Café Dolly's på havnen i Horsens.

Derudover forventer de at skulle ansætte yderligere to personer, så personalet tæller i alt 11.

Kirsebær-grise fra Daugård i en brioche-bolle fra Horsens

Der bliver lagt vægt på de gode, danske råvarer, og al maden er hjemmelavet og fra bæredygtige landbrug. Bl.a. har Machai Gordon og Robin Bjørnskov lavet en aftale med ejeren af slægtsgården Ulbækgård i Daugård, der har fritgående svin.

- Morten Ulbæk (ejeren, red.) har vist os rundt og fortalt om sine frilandsgrise. De har ca. 75 kvm hver at boltre sig på, og han har et helt særligt forhold til dem. De bliver opfostret med kirsebærsaft i foderet, og de får kirsebær at spise. Det påvirker både kødets struktur og smag, og vi er selv helt vilde med det i vores brioche-bolle, siger Robin Bjørnskov.

Al maden til både Olivias i Jessensgade og Olivias Kitchen bliver fra åbningen 24. maj produceret i det store køkken i baggårdsbygningen. Det nuværende køkken i Jessensgade, der altså er for småt, bliver lavet om til et anretningskøkken, hvor de ansatte lige kan lægge sidste hånd på, inden maden serveres. Her er plads til 40 spisende gæster.

Det er ikke planlagt i detaljer, hvordan åbningen skal fejres, men det bliver helt sikkert med smagsprøver på sandwiches og muligvis med mulighed for at hilse på nogle af kirsebær-grisene fra Ulbækgård.

Her vil mad-iværksættere sælge dansk streetfood "to go"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.